Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 aprilie 2015

Medalii în Polonia

Recent, la Torun, în Polonia, s-a desfăşurat a 10-a ediţie a C.E. Masters, competiţie la care România a participat cu un lot consistent. La finele competiţiei, tricolorii au obţinut 10 medalii, Florina Marin fiind performera României cu patru prezenţe pe podium. Un rezultat pozitiv ținând cont de ambițiile atletismului, care-și dorește din ce în ce mai multe medalii.

 

Lucruri clarificate

Cu o etapă înainte de sfârşitul sezonului, lucrurile s-au lămurit în privinţa echipelor care vor evolua în play-off şi în play-out în campionatul național de handbal feminin. Partida de la Deva, Cetate-CSM Ploieşti (20-23), a clarificat ultima necunoscută: formaţia din Prahova şi-a asigurat locul în play-off, iar HCM Rm. Vâlcea va juca pentru evitarea retrogradării, lucru pe care speră să-l reușească.

 

Neagu, golgheter

Componenta naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a trecut pe primul loc în clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor, cu 88 de goluri marcate, după victoria echipei sale, Buducnost Podgorica, din weekend, în deplasare, cu Viborg HK, în manşa tur din sferturile competiţiei. O veste bună prin prisma faptului că naționala noastră are mare nevoie de ea.

 

Ryde, convocări noi

Tomas Ryde le-a transmis colaboratorilor că îşi doreşte cel puţin o jucătoare de mâna stângă la linia de 9 metri pentru barajul de calificare la Mondiale cu Serbia. Astfel, tehnicianul a convocat încă două stângace importante din Liga Naţională, Melinda Geiger şi Patricia Vizitiu. A doua revine la lot, în timp ce prima nu s-a aflat în vederile lui Tadici în ultimii doi ani de mandat ai acestuia.

 

Cupa României, la Timișoara

Echipa de baschet masculin BC Timişoara a câştigat, pentru a doua oară în istoria clubului, Cupa României, în weekend, în cadrul Turneului Final Four de la Piteşti, după ce a învins în finala competiţiei formaţia BC Mureş, în prelungiri, cu scorul de 78-73 (27-39, 62-62). Meciul a stat pe muchie de cuțit, însă concentrarea timișorenilor a făcut până la urmă diferența.

 

Asiana Peng, accidentată

Luna şi accidentarea, așa merge treaba în lotul feminin de gimnastică al României. Una dintre cele mai talentate junioare a noii generaţii, Asiana Peng, a suferit în timpul unui antrenament o ruptură de cartilaj a articulaţiei cotului. Sportiva legitimată la CNS Cetate Deva a fost operată deja în Turcia, la Centrul de Medicină Sportivă „Acibadem Fulya” din Istanbul.

 

Decisiv, în deplasare

Campioana naţională la rugby, CSM Baia Mare, este la două meciuri distanţă de  participarea în Challenge Cup, a doua competiţie intercluburi din Europa. Desemnată de Federaţia Română de Rugby să reprezinte România în Challenge Cup, Baia Mare va disputa o dublă întâlnire cu echipa Enisei Krasnoiarsk, în barajul de calificare. Partida decisivă se va disputa la Krasnoiarsk.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!