Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 aprilie 2016

Simona, singură

Antrenorul Simonei Halep, americanul Darren Cahill a explicat că sportiva româncă apelează la time-out-uri pentru că are nevoie de sprijin în timpul meciurilor, însă a precizat că, pe viitor, nu va mai pătrunde atât de des pe teren. Simona Halep a solicitat de foarte multe ori intervenţia antrenorului american Darren Cahill şi în sfertul de finală al turneului de la Miami.

 

România, vicecampioană

România a devenit vicecampioană europeană pe naţiuni la dans sportiv, în urma competiţiilor organizate la Cambrils, în Spania, în perioada 24-26 martie. România a devenit vicecampioană europeană pe naţiuni fiind devansată de echipa naţională a Germaniei, dar a lăsat în urmă echipe din Spania, Franţa, Polonia, Lituania, Italia, Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria.

 

Ungaria, peste noi

Naționala de polo pe apă a României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 12-8 (4-2, 2-3, 4-1, 2-2), marți, în Grupa A a turneului preolimpic de la Trieste (Italia). Primele patru echipe din cele două grupe se califică în sferturile de finală, care se vor disputa încrucișat. Formațiile învingătoare în sferturi se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

Trei românce în top

Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Oana Manea (CSM București) și Eliza Buceschi (HC Thuringer) au fost nominalizate pentru superlativele Ligii Campionilor la handbal feminin în acest sezon, în ancheta realizată de site-ul oficial al competiției. Neagu, a fost nominalizată pentru postul de inter stânga, Oana Manea figurează la categoria pivoți, iar Buceschi a fost nominalizată la capitolul ”cea mai bună tânără”.

 

Două medalii la haltere

Președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat că obiectivul României la Campionatele Europene, programate între 10 și 16 aprilie la Forde (Norvegia), va fi câștigarea a două medalii și clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6. Oficialul a menționat că dintre cei nouă sportivi cele mai mari șanse de a obține medalii le au Monica Csengeri, Gabriel Sîncrăian, Dumitru Captari și Răzvan Martin.

 

Opt pentru JO

Opt băieți, conduși de Napoleon Gheorghe, și trei fete, pregătite de Adrian Lăcătuș, merg la Samsun (Turcia), gazda unui turneu european de calificare la JO în perioada 9-17 aprilie, la care participă în total 292 de pugiliști din 39 de țări. Competiția masculină are 10 categorii și oferă 30 de bilete pentru Rio, iar cea feminină are trei categorii (51 kg, 60 kg și 75 kg) și are ca miză șase calificări pentru JO 2016.

 

Cel mai bun la simplu

Adrian Ungur rămâne cel mai bun tenisman român al momentului, chiar dacă a coborât un loc și se află pe 197 în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști, dat publicității luni. La dublu, noul lider este Jamie Murray, fratele lui Andy, în timp ce românul Horia Tecău este în continuare pe locul al treilea, cu un avans de doar 40 de puncte față de francezul Nicolas Mahut (locul 5).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!