Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 aprilie 2016

Bute este încrezător

Lucian Bute a declarat în a doua conferinţă de presă dinaintea meciului cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, că a avut dubii înaintea meciului cu James DeGale, dar este 100% încrezător în şansele sale înaintea meciului din 30 aprilie. Cei doi pugilişti au fost în negocieri şi în trecut pentru a organiza o gală, însă abia acum s-a putut ajunge la un acord.

 

Begu merge în sferturi

Jucătoarea de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston, dotat cu premii totale de 687.900 dolari, după ce a învins-o pe jucătoarea din Porto Rico Monica Puig, locul 62 mondial, în trei seturi, cu 1-6, 6-2, 7-6. Cele două s-ar putea întâlni din nou peste doar 8 zile. în Fed Cup, în meciul dintre România şi Germania ce se va disputa între 16-17 aprilie la Cluj-Napoca.

 

Bacăul ratează Europenele

Municipiul Bacău a ratat organizarea unei competiții la care a candidat, CE de box pentru tineret, programate între 17 și 23 mai. ”Comitetul Executiv al AIBA a decis cu vot la limită, 8-7, ca respectiva competiție să se desfășoare în Rusia și nu în România”, a declarat Relu Auraș, coordonatorul lotului de tineret al României.

 

Două medalii la haltere

Irina Lepșa a câștigat două medalii de argint, la stilul aruncat și la total, la categoria 58 kg, în a treia zi a Campionatelor Europene de haltere de la Forde (Norvegia). Irina-Lăcrămioara Lepșa a obținut argintul la aruncat, cu 117 kg. Aurul a revenit lui Boianka Kostova, din Azerbaidjan, cu 130 kg, iar bronzul polonezei Joanna Lochowska, cu 114 kg. La total Irina Lepșa a ocupat de asemenea locul 2, cu 205 kg.

 

Lipă, șocată

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că este șocată de cazul atletei Mirelei Lavric, depistată pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat la CM indoor de la Portland, și a precizat că situația este ”o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice”. Ministrul nu înțelege de ce Mirela Lavric a acceptat să concureze la Campionatele Mondiale de atletism indoor.

 

Saracens, peste Dinamo

Timișoara Saracens a învins-o pe CS Dinamo București cu scorul de 32-17 (14-6) pe stadionul ”Gheorghe Rășcanu” din cartierul Ronaț, într-un meci din etapa a șasea a Cupei României la rugby, în Grupa I valorică. Deținătoarea trofeului a obținut și punctul bonus ofensiv pentru că a marcat patru eseuri, prin Jack Umaga, Eugen Căpățână, Cătălin Fercu și Viliami Moala, dintre care trei au fost transformate.

 

Eșecuri pe bandă rulantă

Toți cei șase boxeri români, trei băieți și trei fete, care au urcat la început de săptămână în ring la turneul preolimpic din orașul Samsun (Turcia) au pierdut. Primii trei clasați la fiecare categorie masculină se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. România are până acum un singur boxer calificat, Mihai Nistor (categoria supergrea).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!