Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 mai 2016

Halep vs. Gavrilova

Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va evolua împotriva sportivei australiene Daria Gavrilova (32 WTA), în turul doi al turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro. Marţi, în primul tur, Gavrilova a trecut de germanca Sabine Lisicki (44 WTA), scor 6-1, 7-6. De cealaltă parte, românca a beneficiat de un prim tur liber, întrucât este favorita cu numărul 6.

 

Neagu adună trofee

Conform clasamentului publicat de EHF, Cristina Neagu a fost votată în echipa ideală a Ligii Campionilor, fiind cel mai bun inter stânga. Mai multă, jucătoarea din România a câştigat şi titlul de cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, după ce a încheiat cu naţionala antrenată de Tomas Ryde pe locul trei la Campionatul Mondial din Danemarca.

 

Stoica este campion mondial

Bogdan Stoica a câştigat confruntarea din Germania împotriva lui James Philips. Românul a reuşit victoria, prin KO, în repriza a doua a galei care s-a desfăşurat în Germania. Românul a obţinut astfel titlul de campion mondial în Showdown Fight Night 2, la GBG Halle Mannheim. „Sunt fericit. Am muncit enorm pentru acest titlu şi am reprezentat România cu mândrie”, a declarat Bogdan Stoica după meci.

 

Halep, surprinsă

Simona Halep a câştigat primul turneu WTA din acest an la Madrid şi a recunoscut la finalul meciului disputat împotriva sportivei din Slovacia, Dominika Cibulkova că nu se aştepta să jungă în finală după parcursul avut în 2016. Halep recunoaşte că nu se gândea că ar putea cuceri trofeul la Madrid Open, o atitudine bizară pentru o jucătoare din primele 10 ale lumii.

 

Lipă, criticată

Echipa României de Taekwon-do ITF a reusit să se mobilizeze cu mari eforturi financiare şi să poată participa la Campionatul European din Finlanda, unde a devenit vicecampioană europeană în clasamentul general pe naţiuni. La finalul competiției lotul naţional de Taekwon-do ITF al României a afişat următorul mesaj pentru ministrul Tineretului şi Sportului: „<<Mulţumim>>, Elisabeta Lipă, pentru NEsusţinere”.

 

Discuțiile continuă

Ecourile partidei dintre Lucian Bute şi Badou Jack continuă, după ce arbitrii-judecători au decis prin majoritate că meciul a fost egal. Un judecător a considerat că pugilistul suedez a câştigat meciul 117-111, în timp ce ceilalţi doi au văzut o remiză (114-114). De menţionat însă că rezultatul final nu îl afectează aproape deloc pe Badou Jack: acesta îşi păstrează centura de campion mondial.

 

Karting monopolizat

Fraţii Gabriel şi Andrei Tomescu au dominat etapa de debut a Campionatului Naţional de Karting Dunlop, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pe circuitul Academiei Titi Aur, şi care a adus la start piloţi cu vârste cuprinse între 5 şi 61 de ani. Andrei Tomescu a obţinut prima poziţia la clasa KZ, în timp ce fratele său Gabriel Tomescu şi-a adjudecat titlul de campion al etapei FreeWheel la clasa KFJ.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!