Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 mai 2016

Stop în semifinale

Perechea formată din Rohan Bopanna (India) şi Florin Mergea (România) a pierdut meciul cu dublul Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA), scor 6-7 (4), 6-7 (2), în semifinalele turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro. A fost a doua întâlnire directă dintre cele două echipe de dublu. În 2014, Bopanna şi Mergea s-au impus.

 

Încă un deces suspect

În cursul zilei de sâmbătă, fostul jucător de polo Cornel Chiuariu în vârstă de 58 de ani s-a stins pe marginea bazinului de la Floreasca, a anunţat pe pagina de Facebook un coleg de breaslă. Acesta a făcut infarct, însă ambulanțele au ajuns după 20 minute, din ceea ce spun martorii. La momentul sosirii acestea nu au mai avut de făcut decât să constate decesul fostului poloist.

 

Dopați

Atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef în vârstă de 27, respectiv 38 de ani, concurenţi la probele de sărituri în înălţime şi marş, şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium, substanţa interzisă la începutul acestui an de către WADA. Cei doi atleţi români obţinuseră deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an.

 

Halep face pe superioara

Turneul de la Madrid a înregistrat şi un episod mai puţin plăcut pentru români. În timpul meciului cu Irina Begu, Halep s-a plâns că adversara sa primeşte indicaţii de la antrenor. Simona a fost nemulţumită şi de felul în care s-au manifestat Irina Begu şi staff-ul său. După meci, tenismena născută în Constanţa a afirmat că i-a făcut cadou de Paşte setul doi, pe care Irina l-a câştigat cu 6-4.

 

Năstase, la Eurosport

Eurosport, canalul care transmite turneul de la Roland Garros în România, a anunţat că Ilie Năstase se va alătura echipei sale de experţi pe durata Grand Slam-ului desfăşurat în perioada 16 mai-5 iunie. Fostul lider mondial intră astfel în galeria legendelor ce colaborează cu Eurosport, printre care se mai numără Chris Evert, Mats Wilander, Alex Corettja, Henri Leconte, Adriano Panatta şi John McEnroe. 

 

Bute, cel mai bun meci

Confruntarea dintre pugiliştii Lucian Bute şi James DeGale, care a avut loc pe 28 noiembrie 2015 la Centre Videotron din Quebec, în cadrul categoriei supermijlocie, a fost desemnată ”lupta anului 2015” de către International Boxing Federation (IBF). Premiul pentru meciul anului va fi decernat de IBF pe 26 mai la Beijing, în China, cu prilejul banchetului anual al forului de box profesionist.

 

Istorie în Germania

Unul dintre cele mai echilibrate campionate ale sezonului 2015-2016 – Bundesliga 1 feminin – s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute cu succesul echipei Thuringer HC. La acest rezultat au contribuit în acest sezon nu mai puţin de patru români, jucătoarele de echipă naţională Eliza Buceschi şi Crina Pintea, dar şi antrenorii Herbert şi Hilfried Muller.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!