Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 iunie 2016

Țig și Mitu, eliminate la Bol

Patricia Ţig (locul 99 în clasamentul mondial) a pierdut meciul cu americanca Jennifer Brady (147 WTA), scor 2-6, 1-6, în timp ce Andreea Mitu (116 WTA) a cedat confruntarea cu elveţianca Stefanie Vogele (103 WTA), scor 3-6, 2-6, în primul tur al turneului de tenis de la Bol, Croaţia. Pentru faptul că a evoluat pe tabloul principal al turneului de la Bol, Mitu va primi un punct WTA şi 1.050 de dolari.

 

Aur pentru Natea

Daniel Natea, sportiv al categoriei +100 kg a reuşit o evoluţie perfectă pe tatami-ul mexican şi a câştigat medalia de aur după ce a reuşit să câştige toate cele patru meciuri la Ippon (10 puncte). La competiţia Master, ultima pentru sportivul nostru înainte de Jocurile Olimpice, au fost prezenţi primii 10 sportivi din lume iar victoria îi asigură lui Natea prezenţa în primii opt judoka în clasamentul mondial.

 

Marius Radu merge la Rio

Înotătorul român Marius Radu a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de ştafetă masculină de 4×100 metri liber, din cadrul Campionatelor Internaţionale de înot ale României, desfăşurate în Complexul Sportiv Dinamo din Bucureşti. Marius Radu a intrat în primul schimb şi a înotat un timp excepţional de 48 de secunde şi 76 de sutimi.

 

Iohannis, mulțumită

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a declarat după ce a alergat la Semimaratonul Sibiu 2016 pentru a susţine bebeluşii născuţi prematur, că nu a fost o cursă uşoară, dar s-a antrenat pentru ea 2 luni şi jumătate. Carmen Iohannis a spus, la predarea ştafetei către elevii săi din clasa la care este dirigintă, că a fost o cursă grea, dar că face orice pentru copiii născuţi prematur.

 

Bute, dopat!

Lucian Bute a fost depistat pozitiv pentru ostarină, substanţă interzisă, la testul antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, de pe 30 aprilie, disputat la Washington, iar acum aşteaptă rezultatul eşantionului B. Pugilistul român a negat folosirea vreunei substanţe interzise. Primul său antrenor crede că este o greșeală, doar că testele efectuate nu au greșit vreodată.

 

Meldonium la foc automat

Toţi componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe, inclusiv cei calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium. Este vorba nu numai de componenţii celor patru bărci care ar fi urmat să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio, ci de toţi componenţii loturilor feminine şi masculine de seniori.

 

Neagu… spre titlu

Doar 3 zile se mai poate vota în ancheta IHF, care va desemna cea mai bună handbalistă a lumii în 2015, iar interul naţionalei României şi a lui Buducnost, Cristina Neagu, este principala favorită la acest premiu, ea având două adversare, norvegiencele Heidi Loke şi Nora Mork. Cristina nu a ascuns faptul că îşi doreşte acest premiu pentru care a tras din greu în ultimii ani.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!