Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iunie 2016

Tecău, 6, Mergea, 11

Tenismenul Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe poziţia a 11-a, potrivit datelor publicate luni de ATP. Românii se pregătesc pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi vor face pereche în cadrul unui turneu pe iarbă. Horia Tecău (31 de ani) a coborât două locuri faţă de ierarhia anterioară.

 

Halep revine pe 5

Jucătoarea de tenis Simona Halep a revenit luni pe locul 5 în clasamentul mondial, după ce a urcat o poziţie faţă de ierarhia precedentă, potrivit site-ului oficial al WTA. Irina Begu se menţine pe locul 28, iar Monica Niculescu a coborât de pe 35 pe 37. Simona Halep (24 de ani) are 4471 de puncte şi a depăşit-o pe bielorusa Victoria Azarenka, graţie parcursului de la Roland Garros.

 

Bronz și la sol

Gimnasta română Cătălina Ponor a cucerit medalia de bronz în finala de la sol la Campionatele Europene de la Berna, după ce tot astăzi obţinuse bronzul şi după evoluţia de la bârnă. Cătălina Ponor a intrat în finala de la sol cu a treia notă, şi a fost notată pentru evoluţia ei din ultimul act al competiţiei cu 14,466. Pe primul loc în finala de la sol s-a situat gimnasta din Elveţia, Giulia Steingruber, cu 15,200.

 

Antrenor nou

Federaţia Română de Handbal a anunţat prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că Xavier Pascual Fuertes, în vârstă de 48 de ani, a fost numit antrenor principal al echipei naţionale de handbal masculin. Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.

 

Oradea este campioană

CSM Oradea a câştigat Liga Naţională de baschet masculin, pentru prima dată în istoria clubului, după ce s-a impus în meciul decisiv al finalei cu BC Mureş, scor 79-73 (20-15, 23-25, 15-15, 21-18), în Arena „Antonio Alexe” din Oradea. A fost a cincea confruntare a finalei. Orădenii au câştigat cu scorul general de 3-2.

 

Magazin pentru baschet

Echipa de seniori , împreună cu echipele Under-16 şi Under-18, au tăiat panglica magazinului oficial al clubului Steaua CSM EximBank, situat în incinta AFI Palace Cotroceni. Ionuţ Georgescu, managerul clubului, s-a ocupat exemplar de toate detaliile, iar atmosfera a fost una plină de entuziasm. Sesiunea de facepainting şi concursul de aruncări la coş au fost sufletul petrecerii.

 

Răducan neagă

Referitor la dezvăluirile gimnastei Maria Olaru în cartea autobiografică ‘Preţul aurului. Sinceritate incomodă’, în care antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt acuzaţi de agresiune şi injurii, Andreea Răducan a declarat, potrivit Agerpres, că nu se simte ‘un copil bătut al României’. Andreea Răducan a fost prezentă alături de lotul feminin la Berna.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!