Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 iunie 2016

Alexandru Bizim nu mai este

Federaţia Română de Atletism anunţă cu durere decesul antrenorului emerit Alexandru Bizim. Născut în data de 15 iulie 1934, la Bârlad, Alexandru Bizim a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică Bucureşti, promoţia 1957. Alexandru Bizim a fost antrenor al lotului naţional (1968-1978), pregătindu-l pe Gheorghe Megelea, primul medaliat la Jocurile Olimpice, bronz, la Montreal, în 1976.

 

Raliu la Brașov

94 de echipaje au luat startul în Marele Premiu al Oraşului Braşov, competiţie care a contat pentru a treia etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD), şi care s-a desfășurat în Braşov, pe Drumul Poienii, care leagă municipiul de staţiunea turistică, a spus Federaţia Română de Automobilism Sportiv într-un comunicat.

 

Timea merge la Brăila

Dunărea Brăila a oficializat un nou transfer pentru sezonul 2015-2016, cel al pivotului Timea Tătar care a evoluat în sezoanele trecute la HCM Baia Mare. Pentru trupa lui Costică Buceschi, Timea Tătar este a patra jucătoare care vine de la vicecampioana României în această vară, după Gabriella Szucs, Ana Maria Tănăsie şi Gabriela Perianu, ultima fiind împrumutată anul trecut competiţional la HCM.

 

Echipe grele la Trofeul Carpați

Naţionala de handbal feminin a Olandei, medaliata cu argint la ultimul Campionat Mondial, a acceptat inviţatia FRH de a participa la a 48-a ediţie a Trofeului Carpaţi. Puternica reprezentativă a Ungariei, medaliată la Campionatele Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, şi-a anuntat la rândul ei în mod oficial participarea la Trofeul Carpaţi 2016.

 

Burlacu revine la CSM

Ploieştiul revine în prim-planul baschetului masculin cu o nouă echipă, după numai un an de la dispariţia formaţiei CSU Asesoft. CSM a promovat la sfârşitul sezonului trecut în Liga Naţională şi intenţionează să construiască echipa în jurul deja legendarului Cătălin Burlacu. La 38 de ani, jucătorul a decis să revină acasă după un an petrecut la Craiova, el fiind primul transfer oficializat de CSM.

 

Larisa?

România are un singur loc în concursul feminin de la Rio, pentru care luptă cu şanse egale două mari sportive: Cătălina Ponor şi Larisa Iordache. După Campionatele Europene de la Berna, unde Cătălina Ponor a cucerit medaliile de bronz la sol şi bârnă, au apărut voci care consideră ca şi „alocat” biletul, în favoarea triplei campioane olimpice din 2004.

 

România, Nations Cup!

Echipa naţională de rugby a României a câştigat meciul cu Argentina XV, scor 20-8 (10-0), în finala turneului World Rugby Nations Cup, pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf”. România câştigă pentru a patra oară trofeul, după 2012, 2013 şi 2015. „Tricolorii” termină turneul World Rugby Nations Cup cu trei victorii, după 20-8 cu Namibia şi 40-0 cu Uruguay.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!