Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 iulie 2016

Begu a cedat

Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 27 în clasamentul mondial) a pierdut luni meciul cu sportiva germană Carina Witthoeft (poziţia 109 WTA), scor 1-6, 4-6, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Begu era cotată printre capii de serie ai competiţiei pe iarbă. Meciul a durat 1 oră și 3 minute și așa cum arată scorul nu a pus mari probleme jucătoarei din Germania.

 

Bronz la Europene

Echipa masculină de scrimă a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Alin Badea, a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de la Torun. Medalia de bronz obţinută de echipa masculină este cea de-a doua cucerită de către delegaţia României la Europene, după ce şi echipa feminină de spadă a reuşit o performanţă similară.

 

Gherman, campioană

Scrimera Simona Gherman este noua campioană europeană la spadă individual după ce s-a impus cu 9-5 în finală în faţa unei alte reprezentante a României, Ana Maria Popescu. Campionatul European de scrimă se desfăşoară la Torun (Polonia). Simona Gherman a redevenit campioană europeană la individual după o pauză de 4 ani. Ea câştiga în 2012 medalia de aur la Legnano.

 

Donisan, liber să concureze

Depistat pozitiv la controlul antidoping la meldonium, săritorul în înălţime Mihai Donisan, în vârstă de 27 de ani, e liber să concureze în Olanda. Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) i-a ridicat suspendarea campionului naţional, sportiv cu barem de JO, pentru că atletul a avut o concentraţie foarte mică de meldonium la testul antidoping, rezultat ce arată că medicamentul nu a fost luat recent.

 

Steluța este vicepreședinte

Steluţa Luca (41 ani) este noul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, în urma alegerilor care au avut loc la Adunarea Generală desfăşurată la Piteşti. Fostul căpitan al echipei naţionale a câştigat cu 71-36 la voturi în faţa lui Constantin Căliman. Nurhan Ali a câştigat bătălia pentru un loc în Consiliul de Administraţie, după ce a fost votat de 41 de structuri afiliate.

 

Palko este la mâna donațiilor

Ioan Palko (69 ani), unul dintre antrenorii importanţi ai handbalului românesc în ultimii 20-30 de ani, trece prin momente dificile. Tehnicianul suferă de anevrism pelvian, având artera femurală mărită de 10 ori! Ioan Palko are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală la o clinică din Capitală, operaţie care costă 30.000 de euro. Antrenorul nu deţine această sumă, astfel că pentru el s-a organizat chetă publică.

 

Naționalele merg la Cluj

Cea de-a 69-a ediţie a Campionatelor Naţionale de Gimnastică va avea loc în perioada 1-3 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 90 de gimnaste şi gimnaşti, printre care Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, vor participa la acest eveniment. După 36 de ani, gimnastica naţională se întoarce la Cluj – aici au mai avut loc ediţiile din 1965, 1967, 1969, 1971, 1976, 1979, 1980.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!