Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 iulie 2016

În semifinale

Naţionala de handbal tineret (sub 20 de ani) a României a învins, marţi, scor 21-20, reprezentativa Croaţiei, şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial care se desfăşoară în Rusia. Cea mai bună marcatoare a României a fost Alina Ilie, cu opt reuşite, urmată de Alexandra Dindiligan, cu cinci goluri. În semifinale, România va înfrunta, joi, câştigătoarea partidei Danemarca – Suedia.

 

Dublu pentru Rio

Andreea Mitu, în vârstă de 24 de ani, şi Raluca Olaru, 27 de ani, vor face parte din echipa României de dublu feminin prezentă la Jocurile Olimpice de vară, programate în perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Participarea la Olimpiadă a fost posibilă după ce Federaţia Internaţională de Tenis a suplimentat luni locurile pentru proba de dublu.

 

Tecău va fi premiat

Tenismenul Horia Tecău (locul 6 în clasamentul mondial de dublu) va fi premiat de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), înaintea de ceremonia de deschidere a meciului de Cupa Davis dintre România şi Spania. Vineri, 15 iulie, la ora 12.30, va avea loc momentul de premiere a sportivului Horia Tecău pentru angajamentul de lungă durată pe care l-a arătat pentru reprezentativa României.

 

Drăgulescu, atac la Simona

Gimnastul Marian Drăgulescu a spus, într-o postare pe contul său de Facebook, că se simte jignit de afirmaţiile Simonei Halep, cea care a declarat ieri că se aştepta ca ea sau Cristina Neagu să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio ce vor avea loc în perioada 5-21 august. Cristina Neagu a ţinut să o felicite pe Cătălina Ponor, cea care va conduce delegaţia României.

 

Viitor în box

Mihai Nistor, singurul boxer român calificat la JO de la Rio, priveşte cu încredere spre competiţia olimpică. Supergreul român (+91 kg) a reuşit o victorie de moral în finala turneului internaţional ”Centura de Aur”, desfăşurat timp de patru zile la Iaşi. Nistor (CSA Steaua) a cucerit trofeul după ce l-a învins în finală pe croatul Filip Hrgovic, scor 2-1, la finele unui meci electrizant.

 

Halep e în lot

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat lotul cu care va pleca la Jocurile Olimpice de la Rio. Cu această ocazie, forul a oferit şi câteva răspunsuri: gimnasta Larisa Iordache este rezervă pentru întrecerea supremă din 5-21 august, Simona Halep face parte din echipă (rămâne de văzut dacă va declara forfait), iar canoiştii Leonid Carp şi Ştefan Strat nu au fost incluşi în delegaţie.

 

Ratare pentru Oprea

Atletul român Marian Oprea, în vârstă de 34 de ani, a ratat calificarea în finala probei de triplusalt a Campionatului European de la Amsterdam, după ce s-a clasat pe ultimul loc în grupa B a calificărilor. În sesiunea de dimineaţă, la triplusalt, Oprea a avut o singură încercare validă din trei, de 15,40 metri, şi a ocupat ultima poziţie în grupa B.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!