Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 22 iulie 2016

Halep, fericirea turcoaicei

Jucătoarea de tenis Cagla Buyukakcay, din Turcia, aflată pe locul 67 în clasamentul mondial, va participa, în locul Simonei Halep, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce numărul 5 WTA şi-a anunţat retragerea din cauza virusului Zika, informează cotidianul Sabah. Cagla Buyukakcay, în vârstă de 26 de ani, va deveni prima jucătoare de tenis din istorie care concurează pentru Turcia la JO.

 

Soare merge la Rio

Maratonisul Nicoale Soare, suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv cu meldonium, a fost declarat nevinovat de către Agenţia Naţională Anti-Doping şi a fost inclus în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Rio, se arată într-un comunicat ANAD. El a fost depistat pozitiv la sfârşitul lunii iunie, cu Meldonium, substanţă intrată pe lista medicamentelor interzise pe 1 ianuarie 2016.

 

Cîrstea pierde la Bastad

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă marți de germanca Annika Beck, a patra favorită, în două seturi simetrice, 7-5, 7-5, în runda inaugurală a turneului WTA de la Bastad (Suedia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Cîrstea , 26 de ani, 88 WTA, a cedat după o oră și 34 de minute, în fața unei adversare de 22 ani, locul 37 WTA.

 

Argint la greutate

Sportivul român Andrei Toader a cucerit medalia de argint în proba de aruncarea greutății, marți, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia). Toader a fost înregistrat cu 22,30 metri, nou record național Under-20, fiind devansat de polonezul Konrad Bukowiecki, 23,34 m, nou record mondial la această categorie de vârstă.

 

Gag, record

Atletul Andrei Gag (25 de ani) a lăsat în urmă problemele din ultimul timp şi a reuşit un rezultat de referinţă la Campionatele Naţionale de seniori, desfăşurate în weekend la Cluj Napoca. Elevul lui Ioan Zanfirache a stabilit un nou record naţional la aruncarea greutăţii, cu 21,06 metri. Anterioara performanţă îi aparţinea tot lui, cu 20,96 metri. Rezultatul este unul de top.

 

Aur la gimnazii

Ştefania Ioana Ghebu a cucerit medalia de aur în proba de 2.000 m obstacole din cadrul Campionatului Mondial al Gimnaziilor (o competiţie adresată elevilor născuţi 1999-2000), desfăşurat la Trabzon (Turcia). Sportiva legitimată la CS Orăşenesc 2005 Voluntari a încheiat cursa cu 6:52,30. Pe doi s-a situat Guvenc Kader din Turcia (7:06,47), iar pe4 trei s-a situat Omri Bahija, tot din Turcia (7:07,22). 

 

CSM, reunită

Echipa masculină a CSM Bucureşti s-a reunit în Sala Rapid, acolo unde va juca meciurile din Liga Naţională şi în viitorul sezon. La prima strigare a antrenorului Zvonko Sundovski au fost prezenţi 21 de jucători, singura absenţă fiind cea lui Robert Militaru, care se află cu Universitatea Constantin Brâncuşi Tg. Jiu la Jocurile Europene Universitare.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!