Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 iulie 2016

Steaua, la ministru

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc i-a primit luni la sediul Ministerului Apărării Naţionale pe o parte din sportivii Clubului Sportiv al Armatei (CSA) ”Steaua Bucureşti”, care fac parte din delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” participă la cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară cu 22 de sportivi.

 

În sferturi

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat, joi seară, meciul cu dublul Olivier Marach/Fabrice Martin (Austria/Franţa), scor 6-1, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 1.877.705 de dolari. Partida a durat 1 oră și a fost controlată fără probleme de cei doi români.

 

Năstase a fost decorat

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ilie Năstase cu cea mai mare distincţie, Ordinul „Steaua României” şi a declarat că acesta este un simbol al tensiului şi al României, amintind că atunci când juca, era zi de sărbătoare. Şeful statului a adăugat că speră ca modelul său să inspire tinerele generaţii de sportivi, și nu doar în ceea ce privește tenisul, ci și alte sporturi.

 

Rotaru, spre JO

Alina Rotaru a ocupat, sâmbătă, locul 4 în etapa de Golden League de la Londra, după ce a încheiat concursul la săritura în lungime cu 6.41 metri. Reprezentanta României a reuşit acest rezultat chiar din prima încercare. Concursul a fost câştigat de reprezentanta gazdelor, Katarina Johnson-Thompson, care a reuşit şi un season-beast cu 6.84 metri.

 

De două ori Sinaia

Campionul naţional absolut en-titre Paul Andronic s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Trofeul Sinaia, eveniment care contează pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, în timp ce Bogdan Cuzma, actualul lider, a terminat pe 2 şi şi-a consolidat poziţia în clasamentul general, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

 

Tănăsie, accidentată

Handbalista Ana Maria Tănăsie (21 de ani) va rata Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat la turneul amical din Norvegia. Extrema stângă a efectuat un RMN la revenirea în ţară, în urma căruia temerile au fost confirmate. În locul handbalistei care va evolua la Dunărea Brăila va fi convocată Camelia Hotea (31 ani, Corona Braşov), jucătoare aflată pe lista de 28.

 

Două înfrângeri cu Brazilia

Aflată într-un turneu de pregătire în Brazilia, naţionala masculină de baschet a susţinut două meciuri amicale cu reprezentativa ţării gazdă. În ambele partide, tricolorii au pierdut la scor. În primul joc, disputat în 23 iulie, România a pierdut cu 90-45, iar în al doilea, desfăşurat luni noapte, a cedat şi mai clar, cu 96-50 (24-11, 18-12, 33-15, 21-12). Brazilia nici nu putea fi considerată un adversar facil de vreme ce are în lot cinci jucători care sunt în loturile unor formații din NBA.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!