Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 mai 2015

Halep, lăudată

Jucătoarea perfectă de tenis ar trebui să dispună de forța Serenei Williams, locul 1 WTA, viteza Simonei Halep, locul 2 WTA, și mentalitatea Mariei Șarapova, locul 3 WTA, conform portretului întocmit de sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA. Muguruza s-a declarat încântată de progresul făcut de Halep, care a bătut-o pentru prima oară pe jucătoarea spaniolă pe 23 aprilie, în acest an.

 

Mergea, în optimi

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie Masters 1000 de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 4.185.405 euro, informează site-ul oficial al competiției. Cei doi se vor întâlni în continuare cu o pereche franceză, considerată favorita numărul 8 a turneului.

 

Hănescu, în picaj

Tenismenul Victor Hănescu a înregistrat o coborâre de 37 de locuri în clasamentul ATP, până pe locul 192, cu 253 de puncte. Marius Copil a devenit jucătorul român cel mai bine clasat în această ierarhie, pe poziția 177, cu 275 de puncte, după o urcare de trei locuri. Al treilea român în Top 200 ATP este Adrian Ungur, care a urcat patru locuri, până pe poziția 193, cu 252 de puncte.

 

Argint la Johannesburg

Echipa României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, a câștigat medalia de argint la etapa de Cupă Mondială la spadă senioare de la Johannesburg. România a înregistrat la Johannesburg următoarele rezultate: 21-19 cu Polonia pe tabloul de 16, 23-18 cu Ucraina pe tabloul de 8, 34-21 cu Franța în semifinale și 24-26 cu China în finală, informează frscrima.ro.

 

Simionescu, argint la judo

Sportivul Vlăduț Simionescu a câștigat medalia de argint la categoria plus 100 kilograme, la Grand Prix-ul de judo de la Zagreb, competiție dotată cu premii totale de 100.000 de dolari. Simionescu a câștigat grupa D a categoriei plus 100 de kilograme. În finala categoriei, Vlăduț Simionescu a fost învins de Iakiv Khammo din Ucraina, cucerind astfel medalia de argint.

 

Patru la canoe

Echipajul format din Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi a ocupat locul patru în proba de canoe dublu pe distanța de 200 de metri, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Racice (Cehia). Medalia de aur a revenit Rusiei, cea de argint Belarusului, iar bronzul echipajului din Italia. Tot duminică, Petronela Borha și Elena Meroniac au câștigat medalia de argint în proba de kaiac dublu 500 de metri.

 

Gavril, victorios

Pugilistul Ronald Gavril l-a învins la puncte pe mexicanul Oscar Riojas, într-un meci de opt reprize, la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale de la Las Vegas. Gavril s-a impus la puncte și are acum 12 victorii (9 prin KO) și o înfrângere. Singura înfrângere a venit la Elvin Ayala, după o decizie în unanimitate, în urmă cu o lună.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!