Sporturile, la rampă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 ianuarie 2015

PE SCURT:

  • Alina Rotaru, săritura carierei
  • Gyenes, învingător la Dakar
  • Neagu rămâne la Buducnost
  • CSM vs. FRH, rundă nouă
  • Mergem la Abu Dhabi
  • A revenit Drăgulescu
  • Candidatură pentru Europene

Alina Rotaru, săritura carierei

Alina Rotaru, una dintre cele mai bune atlete ale României, efectuează în acest debut de iarnă un stagiu de pregătire în Germania, la Stuttgart. Campioana României la săritura în lungime, cunoscută pentru posibilitățile sale de a adopta o paletă largă de probe, a concurat deja la Sindelfingen la 60 de metri, realizându și cel mai bun rezultat al carierei sale: 7,63.

Gyenes, învingător la Dakar

Emanuel Gyenes s-a întors învingător în Raliul Dakar. După o absenţă de 2 cauzată de faptul că nu a reuşit să strângă banii necesari participării, pilotul sătmărean a câştigat clasa Maraton (la moto) a celui mai dur rally-raid din lume. Aceasta este cea de-a doua lui victorie a sa în Dakar, după cea din 2011. Mani a terminat pe locul 21 în clasamentul general al raliului şi a ocupat locul 9 la categoria “Amatori”.

Neagu rămâne la Buducnost

Cristina Neagu a semnat oficial contractul de prelungire pentru încă un sezon cu Buducnost Podgorica. Dorită de CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, echipe de la care a avut oferte extraordinare, starul echipei naţionale a preferat să semneze pe încă un sezon cu campioana Muntenegrului. În acest fel Buducnost își asigură serviciile unei jucătoare de clasă și rămâne în continuare între forțele Europei.

CSM vs. FRH, rundă nouă

Războiul dintre CSM Bucureşti şi conducerea Federaţiei Română de Handbal se intensifică. Bucureștenii doresc acum convocarea unei Adunări Generale Extraordinare pentru data de 16 februarie, în care se va încerca revocarea din funcţie a preşedintelui Alexandru Dedu, dar şi a unor membri din Consiliul de Administraţie. CSM este supărată din cauza cazului “Ecusoanele”, în care nu se dictează sancțiuni.

Mergem la Abu Dhabi

Sport Arena, principalul promotor al baschetului 3×3 în România, va fi implicat în organizarea finalei mondiale FIBA 3×3 World Tour de la Abu Dhabi în 2015 şi 2016. “Experienţa companiei Sport Arena în elaborarea şi implementarea programelor de baschet 3×3 precum şi dorinţa noastră de a crea în Abu Dhabi şi UAE o emulaţie în jurul baschetului  ne-au făcut să semnăm acest contract”, spun românii.

A revenit Drăgulescu

Marian Drăgulescu (34 ani) şi-a reluat pregătirea alături de lotul olimpic de gimnastică. Ţinta multiplului campion mondial este Rio 2016. Marian şi-a fixat ca prim obiectiv participarea în luna aprilie la Campionatul European de gimnastică de la Montpellier, competiţie ce programează întreceri individuale. Mai mult, Marian a spus că este gata să facă șase aparate.

Candidatură pentru europene

România ar putea găzdui, după 60 de ani, un Campionat European de gimnastică. Federaţia Română de Gimnastică va depune săptămâna viitoare, la Lausanne, candidatura pentru organizarea competiţiei în 2017. Concursul ar urma să se desfăşoare în Sala Polivalentă, cea nouă, sală ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti. Clujul este a doua opţiune în listă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!