Sporuri, după performanță

Articol publicat in sectiunea Social pe data 1 aprilie 2016

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat într-o emisiune la ProTV că în proiectul de lege a salarizării bugetarilor ce va fi supus în curând dezbaterii publice vor fi incluse criterii de performanță pentru acordarea sporurilor.

„Lucrăm la o altă abordare a sporurilor: să le dăm acolo unde se justifică și să includem și elemente de performanță în acordarea lor”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit News.ro.

Obiectivul legii este să corecteze dezechilibrele existente în salarizarea angajaților din sectorul public. „Vedem acum marjele de creștere a masei salariale pe care le avem pentru următorii patru ani și, pe acele marje, obiectivul este să ducem salariile mai mici în sus și să corectăm dezechilibrele”, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că nu toate salariile vor crește în urma adoptării noii legi. „Salariile care sunt deja mari în unele ministere nu le vom putea crește, dar vom elimina dezechilibrele în interiorul acelorași instituții și, pe cât posibil, între instituții”, a afirmat primul-ministru.

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, pe 13 martie, la ProTv, că sistemul de recrutare în administrația publică va fi modificat, va fi unul mai apropiat de cel european, iar persoanele care vor să se angajeze în posturi de funcționari publici vor fi atrase prin „salarii consistente”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!