Sporuri pentru medicii care au intervenit în cazul Colectiv

Articol publicat in sectiunea Social pe data 18 decembrie 2015

Plenul Camerei Deputaților a adoptat un amendament la o ordonanță de urgență a Guvernului privind salarizarea bugetarilor ce prevede sporuri pentru medicii și asistenții care au lucrat suplimentar după tragedia din clubul Colectiv în urma căreia 62 de persoane și-au pierdut viața.

Astfel, potrivit amendamentului, suplimentarea vizează personalul care a acordat îngrijire, asistență medicală, consiliere și transport sanitar, dar și personalul care a însoțit pacienții transferați în spitalele din străinătate.

Amendamentul mai prevede că salarizarea se va realiza în funcție de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază.

Această inițiativă parlamentară a fost susținută de Executiv. „E o inițiativă legislativă, un amendament în Parlament pe care Guvernul, evident, îl susține. Va fi o modificare în Parlament pe care înțeleg că în cursul acestei sesiuni parlamentare o vom avea activă. Așadar, undeva spre mijlocul lunii decembrie, această prevedere va fi trecută de Parlamentul României. Urmează să avem un raport la nivelul Ministerului Sănătății, cu toată evaluarea orelor suplimentare și, în cel mai scurt timp posibil, din acel moment, se vor face aceste plăți”, declara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, pe 25 noiembrie. În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital.

Numărul persoanelor decedate a ajuns, în 15 decembrie, la 62.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!