Sporuri pentru medicii din comunități izolate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 6 februarie 2015

Medicii de familie şi cei din ambulatoriul de specialitate care vor lucra în comunităţi izolate din mediul rural vor primi sporuri cuprinse între 100 şi 200%. Ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu a afirmat că demersul are scopul de a atrage doctori în zonele respective, relatează Mediafax.

„Intenţia noastră este să atragem cât mai mulţi medici către acele comunităţi deficitare, izolate, şi mă refer mai ales la mediul rural. În acest sens, avem un ordin de ministru prin care dăm dreptul autorităţilor locale să stimuleze performanţa din spitalele proprii. De asemenea, pentru medicii care lucrează în zone izolate, defavorizate, la sate, vrem să le acordăm sporuri de 100%, chiar şi 200%, pentru a-i aduce în respective zone şi, mai ales, pentru a-i menţine”, a declarat Bănicioiu, la un eveniment de lansare a Raportului pentru Sănătate, organizat de Alianţa pentru Sănătate din România.

Potrivit ministrului sănătăţii, propunerea legată de sporuri a venit chiar de la autorităţile locale din astfel de zone. „Sunt medici care, altfel, nu ar fi stimulaţi să meargă în zonele respective. (…) Au fost discuţii destul de multe pentru acest subiect şi, practic, de la 1 aprilie va putea fi în vigoare. Este vorba în funcţie de contractul pe care (medicii – n.r.) îl vor semna cu casa de asigurări şi la aceasta se adăugă sporuri”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

La rândul său, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu, a spus că sporul de 200% ar viza doar doctorii din cinci cabinete aflate în Delta Dunării.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!