Sprijin guvernamental pentru contribuția la pensie

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 31 octombrie 2014

Contribuțiile la pensie ale persoanelor care muncesc ca angajați în Marea Britanie vor putea fi transferate automat în momentul schimbării locului de muncă al acestora, anunță un comunicat de presă transmis recent de Ministerul Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pensions – DWP).

Aproximativ 4,7 milioane de oameni care muncesc în prezent în Regatul Unit vor beneficia de pe urma acestei măsuri care va deveni aplicabilă din luna octombrie a anului 2015, comunică oficiali din cadrul DWP.

„Până acum, cei care lucrau ca angajați și li se reținea o parte din venit pentru fondul de pensii erau obligați să își gestioneze singuri transferul banilor de la un fond de pensii la altul, atunci când își schimbau locul de muncă. Modalitatea era, însă, ineficientă generând pierderi în contribuția la pensie pentru cei care erau nevoiți să migreze des de la un loc de muncă la altul”, a explicat Steve Webb, ministrul pensiilor.

El a adăugat că măsura se impunea și era necesară în condițiile în care, conform datelor statistice, o persoană care muncește în Marea Britanie își schimbă locul de muncă, în medie, de 11 ori pe parcursul vieții.

Conform actualei scheme, doar o persoană care a contribuit cel puțin trei luni la un fond de pensii putea beneficia de sprijin pentru a i se asigura continuitatea contribuției în intervalele de timp dedicate căutării unui nou loc de muncă. Actuala propunere reduce termenul minim de contribuție la numai 30 de zile începând din luna octombrie a anului următor, după cum promit reprezentanții DWP.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!