Sprijin pe piața muncii pentru tinerii fără experiență

Articol publicat in sectiunea Social pe data 8 octombrie 2015

job interview32_1Firmele ar urma să primească, la cerere, de la bugetul de stat, valoarea salariului de bază minim brut pentru fiecare tânăr fără experiență pe care îl angajează pe o perioadă nedeterminată. Măsura este cuprinsă într-o propunere legislativă adoptată de Senat și care ar urma să ajungă la Camera Deputaților, for decizional.

Potrivit textului, inițiativa legislativă urmărește „facilitarea accesului la primul loc de muncă a tinerilor fără experiență profesională, în scopul reducerii ratei șomajului în rândul acestei categorii, stimularea cererii de forță de muncă în vederea angajării tinerilor, asigurarea tranziției rapide de la școală la piața muncii și combaterea efectelor sociale ale inactivității tinerilor”, potrivit Mediafax.

 

Scutiți de plata contribuțiilor sociale

Firmele care angajează, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Totodată, angajatorii sunt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni, potrivit inițiativei legislative adoptate de Senat.

Potrivit documentului citat, angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă ale tinerilor angajați cel puțin 36 de luni de la data încheierii lor. În caz contrar, vor fi somați să restituie integral sumele încasate agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.

Cât privește finanțarea, aceasta ar urma să fie asigurată de la bugetul asigurărilor pentru șomaj, prin subvenționare de la bugetul de stat, precum și din fonduri europene, mai menționează documentul citat.

Potrivit expunerii de motive, „cei mai afectați de lipsa unui loc de muncă sunt tinerii care sunt în căutarea primului loc de muncă, adică acei tineri cărora li se tot precizează că nu au experiența necesară pentru a fi angajați”.

Astfel, prin adoptarea acestei inițiative legislative, „persoanelor aflate în căutarea primului loc de muncă cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani li se va asigura angajarea pentru o perioadă de cel puțin 36 de luni și posibilitatea de a dobândi experiență în muncă”, mai arată expunerea de motive a proiectului de lege.

În luna ianuarie 2015, în România au fost înregistrați peste 493.000 șomeri dintre care 71.600 șomeri sub 25 de ani și 41.200 șomeri între 25-29 de ani, potrivit documentului citat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!