Sprijin pentru programatori

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 7 august 2015

Angajatorii care au ca activitate crearea de programe pentru calculatoare vor fi scutiți de la plata impozitelor pe venit, dacă au realizat în anul precedent un venit de cel puțin 10.000 de dolari din comercializarea softurilor.

Monitorul Oficial a publicat un ordin prin care se confirmă scutirea de impozit pe venitul din salarii la angajatorii care au ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator. Scutirea se aplică pentru fiecare angajat, în condițiile realizării în anul precedent a unui venit de cel puțin 10.000 de dolari din comercializarea softurilor. Prin împărțirea cifrei de afaceri din vânzările de soft la acest plafon, se va determina numărul maxim de salariați ce beneficiază de această scutire, scrie Mediafax.

Posturile pentru care se va acorda scutirea de impozit sunt: administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic. Persoana care beneficiază de scutire trebuie să fie încadrată într-un compartiment specializat de informatică, evidențiat distinct în organigrama angajatorului, cum ar fi centru de calcul, direcție, departament, serviciu, birou, compartiment sau altele similare și se poate beneficia de această scutire indiferent de momentul angajării și fără a fi condiționată de contribuția acesteia la realizarea plafonului minim de venit.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!