Sprijin pentru vârstnicii singuri și bolnavi

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 iulie 2015

Vârstnicii care locuiesc singuri pot semnala cu ajutorul unei brățări din silicon, prevăzută cu buton de panică, faptul că se confruntă cu o problemă medicală, avertismentul fiind transmis în dispeceratul Fundației Crucea Alb Galbenă, care a dezvoltat proiectul cu finanțare de la Primăria București.

Fundația Crucea Alb Galbenă, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Asociația de Ajutor Mutual, au prezentat Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Capitală, o premieră națională în serviciile de îngrijire la domiciliu acordate vârstnicilor.

În anul 2014, sistemul de îngrijiri integrate la domiciliu a fost completat cu un sistem de tele-asistență prin care 100 de pacienți au primit o brățară tip ceas, confecționată din silicon medical, rezistentă la apă și conectată wireless la un telefon cu taste mari, dispozitiv legat direct la Call Center-ul Centrului Pilot.

În cazul în care bolnavul are nevoie de ajutor, acesta poate apăsa butonul roșu de pe braț sau tastele predefinite ale telefonului legat de Call Center-ul Centrului Pilot. Prin acest dispozitiv, dispecerul identifică datele pacientului care a solicitat îngrijiri medicale și poate trimite la fața locului o echipă specializată de la Fundația Crucea Alb Galbenă, apelează 112 sau trimite către beneficiar cea mai apropiată persoană de pe lista celor care pot interveni imediat.

Pentru a beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu gratuite, solicitanții trebuie să aibă o pensie de cel mult 1.100 de lei și să nu locuiască în casa cuiva care ar trebui să aibă grijă de ei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!