SRI dejoacă discreditarea procurorului lui Dan Voiculescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 septembrie 2014

SRI a dejucat planul de denigrare a procurorului ieșean Emilian Eva, cel care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu. Cunoscut ca unul dintre cei mai temuți procurori din România, Emilian Eva a fost în ultimul timp ținta unor înscenări menite să îl discrediteze, în special în contextul judecării dosarului ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, scrie Bună Ziua, Iași!

Astfel, Tatiana Clapon a declarat, inclusiv la posturile de televiziune fondate de Dan Voiculescu, că în 2011 a fost agresată de Emilian Eva în sediul DNA Iași. La momentul respectiv, ea avea calitatea de învinuit într-un dosar, ca și soțul ei. Cel care i-a dat certificat medico-legal pentru 26 de zile de îngrijiri medicale este rectorul UMF Iași, Vasile Astărăstoae, pe care același procuror DNA l-a trimis în judecată pentru deturnarea unor fonduri europene în valoare de 1,5 milioane euro. Mai mult, femeia a adus și doi martori, care au declarat că au asistat la incident. Unul dintre ei este șoferul unei persoane trimise în judecată de același procuror în „dosarul interlopilor”, în care clanul Corduneanu este acuzat că a încercat să cumpere bunăvoința unor judecători de la Curtea de Apel Iași, iar al doilea martor este prietena intimă a unuia dintre ei.

Conform sursei citate, procurorul Romulus Varga de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a verificat cele spuse de „martori” solicitând ajutorul SRI. Astfel, s-a stabilit că cei doi martori se aflau în ziua respectivă în București, nu în Iași. În plus, jandarmii care păzeau sediul DNA Iași în ziua respectivă, dar și polițiști ai parchetului anticorupție au fost audiați și au susținut că incidentul nu a avut loc. Mai mult, martorii au picat și proba detectorului cu minciuni.

Tatiana Clapon a fost trimisă în judecată anul acesta pentru denunțare calomnioasă, iar cei doi martori pentru mărturie mincinoasă. O sentință s-ar putea da în luna octombrie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!