Stadionul celor de la ASA va fi vândut

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 aprilie 2016

624 stadion asaStadionul echipei de fotbal ASA Târgu Mureş va fi scos la vânzare de către ANAF în cadrul unei licitaţii publice care va avea loc pe 18 aprilie, pentru recuperarea creanţelor bugetare restante, se arată într-un document oficial al Ministerului Finanţelor Publice.

ASA Târgu Mureş a anunţat declanşarea procedurii de insolvenţă, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul. Clubul a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500.000 de euro. ASA e în pericol să piardă toţi jucătorii, liberi de contract, la finalul sezonului.

Mureşenii pot rămâne şi fără stadionul Trans-Sil, după ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş a anunţat că va organiza, pe 18 aprilie, o licitaţe publică în care va încerca să vândă bunuri care aparţin societăţilor cu datorii, printre care şi stadionul pe care joacă în acest moment Mutu sau Ţucudean.

Aflat în proprietatea Asociaţiei Club Sportiv Trans-Sil şi descris ca „grup sanitar, bazin pentru baie, vestiar sportiv, culoar de acces, sediu administrativ si vestiar arbitrii, magazie de materiale centrală termică, tribuna C, tribuna D, tribuna E”, stadionul a fost evaluat la 4.543.000 de lei, adică aproximativ un milion de euro, preţ de la care va începe şi licitaţia.

Mai mult, cum societatea care administrează echipa de fotbal, Asociaţia „Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mures”, are datorii la Fisc, la aceeaşi licitaţie vor fi scoase la vânzare şi băncile de rezerve de la stadion, care costă în jurul a 1.000 de euro.

Conducerea clubului ASA Târgu Mureş a anunţat că din sezonul viitor se va baza pe jucători tineri, iar obiectivul va fi supravieţuirea în Liga 1. În plus, conform regulamentului, gruparea ardeleană nu va mai putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene chiar dacă se va clasa pe un loc care i-ar da acest drept.

Conducerea echipei de fotbal ASA Târgu-Mureş a anunţat, pe 23 martie, prin intermediul unui comunicat oficial remis presei, că există suma de 7 milioane de lei în conturile clubului, dar aceste fonduri sunt blocate, din cauza unui proces care se află pe rolul instanţei.

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, a fost trimis în judecată, la finele anului 2015, pentru abuz în serviciu în dosarul privind finanţarea echipei de fotbal ASA Târgu Mureş. Potrivit DNA, de la bugetul local s-au dus spre clubul de fotbal 7,5 milioane lei, sumă aferentă sezonului competiţional 2013-2014, în condiţiile în care datoriile acestuia către bugetul de stat se cifrau, la acel moment, la peste 3,5 milioane lei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

O parere la “Stadionul celor de la ASA va fi vândut”

  1. Jimbo Spune:

    An inilglteent point of view, well expressed! Thanks!

Spune-ti si tu parerea!