Staff-ul medical al naționalei, dat afară!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 mai 2016

628 popescuDupă mai bine de 25 de ani, Pompiliu Popescu părăseşte staff-ul naţionalei. Odată cu el pleacă toţi cei care se ocupau de sănătatea şi pregătirea jucătorilor primei reprezentative (maseuri, preparatori fizici).

Cu o lună înainte de startul turneului final din Franţa, naţionala se vede într-un moment de cumpănă. Conform presei, FRF a decis să renunţe la tot staff-ul medical al tricolorilor. Neînţelegerile au plecat de la bani, însă oficialii Federaţiei vorbesc şi despre o lipsă de profesionalism a foştilor angajaţi.

„Ni s-au redus contractele de calificare. Ne-au pus să semnăm unele noi chiar acum, ca să ni se diminueze sumele”, a spus unul dintre cei din staff pentru sursa citată, explicând ruptura dintre părţi.

Varianta FRF este însă alta. Surse federale susţin că sumele şi primele au fost plătite până la ultimul cent şi invocă o lipsă de profesionalism din partea lui Pompiliu Popescu&Co.

„Lucrurile nu se întâmplau așa cum trebuiau să se întâmple într-un staff profesionist. Sunt multe de spus, de la medicamente și până la nutriție. Ne-am asigurat că sînt plătiți pînă la ultimul ban tocmai ca să nu fie probleme. De pildă, Pompiliu Popescu a încasat 90.000 de euro pentru calificare”, a spus un oficial al Federaţiei.

Din informaţiile ajunse în mass-media, ruptura a survenit încă din momentul în care s-au negociat primele de calificare. A fost o diferenţă între ce solicita staff-ul tehnic şi medical, însă se părea că se va ajunge la un compromis.  La începutul acestei săptămâni a avut loc o nouă discuţie între Pompiliu Popescu şi Burleanu. Preşedintele FRF îi promisese medicului că va vira banii până ieri, însă în cele din urmă a luat decizia să îi concedieze pe toţi.

Problemele legate de primele de calificare au generat discuţii aprinse în ultimele luni. Personalul auxiliar din staff-ul lui Anghel Iordănescu era nemulțumit de faptul că șefii FRF au întârziat plata primelor de calificare la Euro 2016, în condițiile în care conturile jucătorilor au fost deja încărcate. Iordănescu și ci trei secunzi, Viorel Moldovan, Daniel Isăilă și Ionuț Badea se aflau în aceeaşi situaţie, însă lucrurile cu ei par să se fi reglat între timp.

„Sunt de 24 de ani la naţională, dar n-am avut niciodată salariu. Am primit doar diurnă şi prime, însă dragostea a fost mare la echipa naţională. Am încasat prime pentru obiectiv, jumătate din cât luau jucătorii”, explica în urmă cu un an Pompiliu Popescu pentru Libertatea.

184.000 de euro au primit Dragoş Grigore şi Vlad Chiricheş, fotbaliştii care au evoluat cel mai mult în preliminarii. 

„E foarte important staff-ul medical. Când stai câte 10 zile în cantonament, intervin accidentări. Este foarte important să fie un cadru medical, maseori și fizioterapeuși competenți. M-a surprins această veste, dar mă depășește”, a spus și Gabi Torje, probabil unul dintre componenții lotului care va merge în Franța.

Comisia medicală a FRF, condusă de Ionuţ Codorean, va face o propunere în cadrul şedinţei care este programată în această săptămână, iar săptămâna viitoare va fi anunţat înlocuitorul lui Pompiliu Popescu. Iată care sunt membrii acestei comisii:

 1. Președinte: As.univ. Dr. Ion Bogdan CODOREAN – Medic primar OrtopedieTraumatologie
 2. Vicepreședinte: Medic EN – Dr. Pompiliu POPESCU – Medic primar
  3. Vicepreședinte: Șef DM – Dr. Mihai MEIU – Medic specialist Medicină Sportivă
  4. Membru: Dr. Liviu CHIRIAC – Medic primar Cardiologie
  5. Membru: Dr. Sebastian DIACONESCU – Medic primar Recuperare Medicală
  6. Membru: Dr. Șerban DAMIAN – Nutriționist Sportiv
  7. Membru: Dr. Olivia TIMNEA – Medic primar Medicină Sportivă
  8. Membru: Dr. Flavian ARĂMITU (FCSB) – Medic specialist
  9. Secretar: Dr. Adrian NICA – Medic specialist Medicină Sportivă

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!