Ștampila ar putea fi eliminată

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 17 iulie 2015

 

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică ar putea scăpa în curând de obligația de a aplica ștampila pe documentele depuse la instituțiile statului, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Ministerul a publicat un proiect de ordonanță de Guvern care prevede eliminarea obligativității folosirii ștampilei pentru documentele depuse la instituțiile și autoritățile statului, informează RomâniaTV.

Vizate de această măsură sunt atât persoanele fizice și persoanele juridice de drept privat, cât și entitățile fără personalitate juridică.

Pe deasupra, stampila nu va mai trebui aplicată nici pe documentele emise în relația dintre persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică, potrivit Avocatnet.ro.

Concret, atunci când proiectul de act normativ va intra în vigoare, toate prevederile legale ce impun aplicarea ștampilei de către aceste categorii de persoane și entități vor fi abrogate.

În nota de fundamentare a propunerii, inițiatorii arată că, deși legislația primară nu impune utilizarea ștampilei, există o anumită uzanță în folosirea acesteia. Plus că, în legislația secundară, sunt anumite prevederi în baza cărora ștampila este necesară pentru documentele depuse la autoritățile statului.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!