Stana nu are emoții

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 februarie 2016

618 stanaŞtefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a declarat că trebuie să se prezinte, joi, la audierile DIICOT şi că nu are nici o emoţie în legătură cu acest lucru.

„Trebuie să merg la audieri. Joi trebuie să mă prezint. Nu am nici o emoţie. Pentru mine nu este nici un fel de problemă. Ştiu că s-a făcut totul din banii veniţi de la UEFA şi cu acordul Federaţiei. S-a creat o Comisie pentru aceste lucrări din care a făcut parte preşedintele, un inginer, trezorierul. În Comitetul Executiv, s-a supus votului construirea bazei de la Buftea. Era normal să fim de acord cu construirea bazei pentru că era util pentru jucători. Cu cât mai multe astfel de baze, cu atât mai bine. Nu-mi mai aduc aminte exact la cât a fost evaluată lucrarea, dar ştiu că am fost informaţi. Dacă au greşit, să plătească, dacă nu, să fie sănătoşi”, a spus Ştefan Stana.

Vor fi citaţi la audieri, deocamdată, în calitate de martori, toţi membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012.

Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport, conform cărora Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar fi umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro de la Buftea. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter. Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de către procurorii DIICOT.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!