Stancu, lăudat de francezi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 iunie 2016

633 stancuPublicaţia franceză France Football a scris că Bogdan Stancu a fost principala ameninţare în ofensivă pentru „tricolori” în victoria Franţei, scor 2-1, cu România, în meciul de deschidere de la Euro 2016.

„Mai rapizi în ofensivă decât francezii, cu două ocazii periculoase din corner, în primele 5 minute, românii au suferit apoi. Duo-ul Chiricheş-Grigore a fost autoritar în defensivă, în prima jumătate de oră, înainte de reducerea turaţiei. Stanciu a fost singurul care a încercat să găsească soluţii la mijlocul terenului. România a debutat bine şi în repriza secundă cu o ocazie bună a lui Bogdan Stancu, care a fost principala ameninţare în ofensivă”, notează France Football.

Publicaţia franceză a acordat următoarele note pentru prestaţia componenţilor echipei României: Tătăruşanu 4 – Săpunaru 5, Chiricheş 4, Grigore 5, Raţ 5 – Hoban 4, Pintilii 4 – Popa 5, Stanciu 5, Stancu 6 – Andone 5.

De cealaltă parte, Dimitri Payet a fost desemnat omul meciului, cu nota 9. „Un gol superb şi o pasă decisivă pentru Giroud. Din punct de vedere tehnic, a fost excepţional. Driblinguri, centrări de calitate, capacitatea de a provoca faulturi şi mai presus de tot corectitudinea în joc”, scrie France Football. Portarul Hugo Lloris şi mijlocaşul central N’Golo Kante au mai fost apreciaţi, cu nota 7.

Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat meciul cu reprezentativa României, în deschiderea Campionatului European din Franţa, scor 2-1, în grupa A. Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 57, Bogdan Stancu a egalat din penalty în minutul 65, iar Payet a marcat în minutul 89.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!