Start ratat în Loteria Bonurilor Fiscale

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 mai 2015

bonuri fiscale

Deși abia a demarat, mult-trâmbițata Loterie a Bonurilor Fiscale se va schimba. Următoarea extragere va avea loc în luna iunie, dar ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să găsească o soluție astfel încât să fie mai puțini câștigători și premii mult mai mari, informează stirileprotv.ro.

După extragerea de Paște, au venit cu bonuri câștigătoare atât de multe persoane, peste 10.000, încât premiile au scăzut sub 100 de lei. „O situație neplăcută”, a recunoscut ministrul.

Deocamdată, nu s-a găsit varianta optimă, dar e cert că loteria nu va mai fi făcută doar pe baza datei și valorii bonului, adaugă stirileprotv.ro. În plus, va fi înființată o a doua loterie, special pentru bonurile din domeniile cu evaziune mare, „cum ar fi legume, partea de băuturi alcoolice, pentru că aici sunt unele dintre zonele principale cu evaziune fiscală ridicată”, a explicat Teodorovici.

„Mă gândesc la numărul sau la seria bonului fiscal. Și bonurile fiscale cuprinse în acel interval să fie declarate câștigătoare. Un alt mecanism. Important e că vreau să țintesc câștiguri mai mari pentru cei care vin să depună acel bon fiscal”, a precizat ministrul.

Până acum se luau în considerare data și valoarea bonului. Nu se știe dacă, la următoarea extragere, numărul bonului și seria casei vor înlocui sau se vor alătura datei și valorii bonului. Angajații ministerului încă discută care ar fi soluția optimă.

Detaliile concrete vor fi anunțate în luna mai. Extragerea de Paște a fost una extraordinară. Potrivit legii, următoarea ar trebui să aibă loc în iulie, dar ministrul a anunțat deja că vrea să organizeze și în iunie încă o extragere pentru bonurile din aprilie și mai. Apoi, Loteria Bonurilor va fi organizată lunar, în prima duminică de după data de 15 a fiecărei luni, și ocazional de sărbători.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!