Statisticile migratiei, „falsificate”

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 5 august 2013

Datele oficiale care anunta scaderea numarului de imigranti sunt inexacte, acuza  parlamentarii din Comisia pentru Administratie Publica a forului legislativ din Westminster Palace. Acestia sustin ca acestea au fost „ajustate” in interesul guvernantilor care au promis ca numarul imigrantilor din Regatul Unit va scadea sub 100.000 pana la alegerile generale din 2015.

Cifrele oficiale referitoare la migratie sunt mai degraba aproximate decat rezultatul unor investigatii stiintifice, au afirmat membrii The Public Administration Comittee, una dintre comisiile parlamentare din Westminster Palace. Conform editiei online a BBC News din 28 iulie, membrii comisiei spun ca au descoperit ca datele respective nu reflecta cu acuratete numarul celor care parasesc Marea Britanie si respectiv cati oameni intra in regat. In consecinta, ei au facut recomandari in sensul schimbarii metodologiei de calcul a cifrelor referitoare la emigranti si imigranti.

Guvernantii au reactionat respingand acuzatiile comisiei, subliniind inca o data ca cifra migratiei nete din Marea Britanie a ajuns la cea mai scazuta valoare  din ultimii zece ani.

Aproximativ 515.000 de persoane au intrat in Marea Britanie in anul scurs in intervalul iunie 2011 – iunie 2012, conform ultimelor date statistice raportate de Oficiul National de Statistica (ONS) si de Ministerul de Interne britanic Home Office (HO). In acelasi timp, 352.000 de rezidenti s-au decis sa paraseasca Regatul Unit. Migratia neta, calculata ca diferenta dintre oamenii care vin in tara si cei care pleaca de pe acelasi teritoriu pe parcursul unui an, a ajuns la 163.000, sustin in tandem ONS si HO.

Grupul de parlamentari din Public Administration Committee au contrazis cifrele, aratand ca instrumentele folosite de cele doua institutii sunt „neadecvate pentru a intelege dimensiunea si complexitatea fenomenului migrationist”.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!