Statul Islamic ține serviciile ocupate

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 1 aprilie 2016

Statul Islamic se folosește de lupi singuratici care comit atacuri nesofisticate, de mică amploare, în Europa, pentru a ține ocupate serviciile de informații, în timp ce, în secret, pune la cale atrocități uriașe, a avertizat un judecător în domeniul combaterii terorismului.

Gruparea teroristă a pus ochii pe Europa de aproape patru ani și a trimis zeci de jihadiști pe continent pentru a comite atacuri de tipul „lupilor singuratici”, scrie The Telegraph. „(Strategia – n.r.) a servit la zăpăcirea tuturor agențiilor noastre. Exact ca o perdea de fum, le-a permis (jihadiștilor – n.r.) să se pregătească în liniște”, a declarat Marc Trevidic.

Strategia ar fi fost orchestrată de Abdelhamid Abaaoud, belgianul care a pus la cale masacrul din Paris, soldat cu 130 de morți. Experții se tem că Abaaoud, ucis la câteva săptămâni după atentatele din capitala franceză, a condus o rețea de jihadiști din Europa, cu aproximativ 90 de membri. Abdelhamid Abaaoud a condus departamentul Statului Islamic de operațiuni externe, care plănuia atentate pe pământ european, și ar fi fost numit chiar ministrul războiului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!