Statul se aşteaptă la proces din partea RMGC

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 mai 2014

Ministrul economiei, Constantin Niţă, a declarat că se aşteaptă la un proces din partea companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) privind investiţia de la Roşia Montană. „Cu siguranţă statul român va plăti. Există un contract valabil, oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi să câştige într-un asemenea tip de contract. Prin urmare, ne aşteptăm la un proces din partea Roşia Montană (RMGC – n.r.)”, a spus Niţă, într-o vizită la Alba Iulia, citat de Mediafax.

Întrebat ce a dorit să spună prin afirmaţia „cu siguranţă statul român va plăti” şi cât ar putea plăti statul, Niţă şi-a nuanţat declaraţia, spunând că a vrut să spună că statul va fi dat în judecată. „Nu pot şti eu cu siguranţă, depinde ce va stabili instanţa. Eu nu sunt instanţa. Cu siguranţă ne va da în judecată, ca să fiu mai clar”, a spus Niţă.

Compania canadiană Gabriel Resources pregăteşte un caz de arbitraj internaţional împotriva României, în care va cere despăgubiri de miliarde de dolari, după ce a încercat fără succes în ultimii 15 ani să dezvolte proiectul minier Roşia Montană, a scris recent publicația canadiană The Globe and Mail.a

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!