Statul şterge datoriile industriei de apărare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 mai 2014

Guvernul a şters datorii de 1,1 miliarde de lei (248,6 milioane de euro) ale unor companii din industria de apărare deţinute integral de stat, informează Ministerul Economiei. Premierul Victor Ponta a declarat că datoriile istorice ale industriei de apărare sunt şterse de Guvern, prin proceduri acceptate de către Uniunea Europeană, pentru a salva locuri de muncă şi a relansa un sector esenţial pentru economia românească.

Prevederile actului normativ se aplică numai companiilor cu capital integral de stat din industria de apărare care sunt de interes strategic pentru statul român şi au o pondere semnificativă în producţia de armament, muniţie, blindate, furnizori de bază pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare.

„Urgenţa unor astfel de măsuri este dată şi de actualul context regional geopolitic, care impune întărirea capacităţii de apărare a României prin acţiuni imediate de redresare economico-financiară a acestor operatori economici”, a declarat într-un comunicat Ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!