Steagul României refuzat la Sfântu Gheorghe

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 11 septembrie 2015

Sfantu_Gheorghe_steagScandal la Sfântu Gheorghe după ce Primăria a refuzat ca drapelul României să fie arborat, marți, de către un grup de veterani ai Armatei Române pe sediul instituției. Liderul Partidului România Unită consideră că interzicerea arborării drapelului românesc constituie caz penal și trebuie să se soldeze cu suspendarea primarului Antal Arpad și cu cercetarea acestuia de către autorități.

„Suntem în fața unui fapt fără precedent, ca drapelul național să nu poată fi arborat pe o instituție a statului român din cauza unui primar UDMR separatist care nu dorește ca în zonă să fie sărbătorită data de 8 septembrie 1944, ziua eliberării orașului Sfântu Gheorghe de sub ocupația hortistă. Reafirm cu tărie, pe baza acestui incident care arată o direcție periculoasă a politicii maghiare în România, că UDMR este o organizație anti-românească și că trebuie scoasă în afara legii. Dacă un lider de seamă al UDMR își permite să întineze eliberarea României de sub Horthy pentru a da un semnal al disprețului față de lupta de eliberare a Transilvaniei dusă de Armata Română în cel de-al Doilea Război Mondial, înseamnă că UDMR este un partid hortist care are un cult pentru ocuparea Ardealului de Nord și pentru crimele săvârșite în acea perioadă”, se arată într-un comunicat de presă al PRU remis B1 TV. Partidul România Unită va identifica mijloacele legale pentru a scoate UDMR în afara legii „ca o organizație de factură hortistă și anti-statală”, afirmă Diaconu.

„UDMR a făcut dovada, inclusiv prin gestul de sfidare la adresa statului român săvârșit de Antal Arpad, că nu mai trebuie tolerat să acționeze pe teritoriul României împotriva statului român”, conchide deputatul.

Nici vicepremierul Gabriel Oprea nu a rămas indiferent la acțiunea oficialilor din Sfântu Gheorghe. UNPR a cerut demisia primarului și viceprimarului în urma acestui incident.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!