Steaua, la retrogradare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 aprilie 2015

576 steauaSteaua a pierdut în deplasare, cu 31-29, meciul cu CSU Suceava, unul contând pentru etapa a 24-a a campionatului național de handbal masculin, astfel că a ajuns la a 10-a înfrângere consecutivă. Practic, jucătorii lui Viorel Mazilu nu au câştigat vreun meci în returul de campionat. De fapt, au obţinut o victorie pe propriul teren, cu Energia Tg. Jiu (29-28, etapa a 18-a), dar au pierdut jocul la masa verde din cauza unei amenzi neplătite, în valoare de 500 de lei.

Pivotul Rică Pârâianu a primit amenda, el fiind sancţionat după partida cu Dunărea Călăraşi, disputată pe 21 noiembrie 2014. Termenul de plată a expirat pe 5 decembrie, însă amenda nu a fost achitată. După partida cu Dunărea, Pârâianu a mai evoluat cu Minaur (4 decembrie), acolo unde s-a accidentat şi a devenit indisponibil pe termen lung. Pivotul a revenit la meciul cu Energia, din 16 februarie, dar dintr-o eroare, Steaua a uitat de amendă.

Din acel moment, jocul Stelei a suferit din ce în ce mai mult, iar dintr-o echipă cu pretenţii pentru un loc între cele mai bune echipe ale României a ajuns o candidată serioasă pentru retrogradare. „Nu a fost o greşeală voită, nu a avut nimeni intenţia de a băga în teren un jucător aflat în stare de suspendare. Pârâianu nu mai jucase vreo patru etape, a fost şi pauza de campionat, astfel că, în cele două luni, s-a uitat de amendă. Greşeala ne aparţine în totalitate, dar nu cred că era greu ca Federaţia să ne informeze din nou că avem o amendă neplătită. Mental, echipa a fost destul de afectată după ce a pierdut la masa verde punctele câştigate pe teren”, a declarat Andrei Cian, managerul Stelei.

Oficialul formaţiei din Ghencea crede, însă, că decăderea a venit cu două etape mai devreme, când HC Vaslui a câştigat în Bucureşti cu 32-31, în ultima secundă a jocului. „Toate problemele au început din acel moment, când federaţia ne-a programat cu Vaslui, deşi în săptămâna respectivă am avut un jucător la Campionatul Mondial. Normal, acel meci ar fi trebuit amânat, dar nu s-a putut, deşi s-a impus acel criteriu valoric pentru aducerea jucătorilor străini. Noi am avut singurul jucător la Campionatul Mondial, iar Salinas este un om important şi pentru Steaua, care ne-ar fi putut ajuta într-un meci cu miză, precum a fost cel cu Vaslui. De atunci s-a rupt şi filmul nostru”, a punctat Andrei Cian.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!