Steaua, lot extraordinar

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 4 septembrie 2014

548 costel galcaDupă împrumuturile reușite ale lui Papp, Bourceanu şi Rusescu, Steaua dispune acum de cel mai valoros lot existent în Liga I. Gâlcă trebuie să fie fericit, asta în măsura în care nu va mai pleca nimeni dintre jucătorii de drept, el urmând să aibă dubluri de mare valoare pentru fiecare post. Echipa de rezerve a campioanei este chiar mai bine cotată decât primul „11” al Petrolului, de exemplu, una dintre contracandidatele sigure la titlu.

Ghencea s-a trezit cumva după eliminarea din play-off-ul Champions League, oficialii echipei înțelegând că formaţia lor are nevoie de întăriri serioase. Papp , Bourceanu şi Rusescu au fost aduşi aproape în ultima clipă pentru a păstra formația în lupta pentru titlu, dar şi pentru a suplini eventualele plecări.

În ultima perioadă s-a scris mult despre posibilitatea ca Szukala, Tănase sau Latovlevici să părăsească Steaua încă de pe acum, însă Valeriu Argăseală a negat că ar exista vreo ofertă pentru vreunul dintre jucători. „Mai pleacă trei jucători, dar nu cei despre care s-a scris. Au fost discuţii pentru ei, dar acum nu au vreo ofertă, rămân la noi cel puţin până în iarnă. Vor fi transferaţi probabil trei jucători, dar este vorba despre cei tineri, pentru a avea ocazia să joace. Vor pleca sub formă de împrumut”, a explicat el, în conferinţa de presă în care a prezentat cele trei noi achiziții ale formației.

În ideea în care Steaua va ataca Liga I şi Europa League cu acest lot, Gâlcă nu va mai avea vreun motiv să se plângă de faptul că nu dispune de suficienţi jucători de valoare la dispoziţie. Mai mult chiar, în acest moment, trupa din Ghencea poate alinia două formaţii total diferite și sensibil apropiate ca valoare. Echipa de rezerve a campioanei valorează, din punctul de vedere al cotei de piaţă, aproape cât primul „11” al Astrei, principala contracandidată în lupta pentru titlu, şi ceva mai mult decât echipa de bază pe care o aliniază Răzvan Lucescu la Petrolul, o altă formație cu pretenții la primul loc.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!