Steaua nu a participat la meciuri trucate

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 octombrie 2015

600 fani steauaConducerea FC Steaua neagă într-un comunicat de presă implicarea în meciuri trucate şi regretă în acelaşi timp faptul că numele echipei a apărut într-un rechizitoriu din Singapore legat de aranjarea unor meciuri din 2013.

„Fotbal Club Steaua Bucureşti regretă faptul că numele clubului a fost implicat, fără voie, într-un rechizitoriu legat de trucarea unor meciuri din 2013 şi neagă orice implicare în astfel de practici. Clubul nostru are o tradiţie îndelungată şi un nume respectabil atât pe plan naţional, cât şi internaţional, astfel încât considerăm că şi o simplă speculaţie cu privire la o implicare a Stelei în trucarea unor meciuri ar reprezenta o lipsă de respect şi o ofensă adusă celui mai titrat club din istoria fotbalului românesc”, se spune în comunicat.

Oficialii grupării speră ca anchetatorii să elucideze cât mai repede acest caz. „Sperăm ca anchetele oficiale să aducă lumină în acest caz, în care clubul nostru pare să fie implicat doar ca şi victimă colaterală şi ne exprimăm, încă o dată, dezamăgirea cu privire la acest lucru”, se mai precizează în comunicatul respectiv.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat referitor la ancheta din Singapore în care apare numele echipei Steaua, că acest caz „nu este primul la nivel internaţional şi nici ultimul la nivel naţional”. „Chiar dacă am fost în şedinţă până dimineaţă a trebuit să mă ocup şi de zona de integritate. Sunt sigur că nu este nici primul caz la nivel internaţional şi nici ultimul în ceea ce priveşte situaţia din România. Mai mult nu pot spune. Repet, nu e primul la nivel internaţional şi nici ultimul la nivel naţional”, a declarat Burleanu.

Conform informațiilor, două meciuri amicale ale formaţiei Steaua din 2013, când antrenor era Laurenţiu Reghecampf, au fost trucate de mafia asiatică a pariurilor, dezvăluirea aparţinând procurorilor din Singapore. Informaţia a apărut într-un proces în care doi cetăţeni singaporezi, Rajendar Prasad Rai (42 de ani) şi Francis Donahue Marcel (39 de ani), sunt acuzaţi că au plănuit trucarea unui meci local din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC)-Khalsa Balestier FC 0-2, din 19 iulie 2014. Conform rechizitoriului, cei doi au oferit câte 3.000 de dolari către trei sau patru jucători de la SRC pentru a pierde partida.

Rajendar Prasad Rai, care este director la o companie de mase plastice, este de asemenea acuzat că a sprijinit trucarea mai multor partide jucate în Europa. Printre acestea, meciurile amicale Steaua-Dinamo Moscova, scor 1-2 (3 februarie 2013), şi Steaua-Sturm Graz, scor 3-3 (1 februarie 2013) disputate în Antalya. La acea vreme, echipa Dinamo Moscova era antrenată de Dan Petrescu.

Conform documentelor prezentate de procurori în instanţă, intrate în posesia Prosport, Rajendar Prasad Rai i-a cerut unui colaborator să ofere un total de 42.000 de euro către trei cetăţeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale Stelei. Partida cu Dinamo Moscova a costat 15.000 de euro, iar cea cu Sturm Graz 27.000 de euro. Banii au ajuns la arbitrul asistent macedonean Marjan Stojanchevski şi la alţi doi cetăţeni macedoneni cu identitate necunoscută.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!