Știați că? Detalii neștiute ale scufundării Titanicului

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 14 august 2015

TitanicDupă trei zile de la plecarea pe mare în prima și ultima sa călătorie, pe 14 aprilie, la ora 23:40, Titanicul s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat după doar 2 ore și 40 de minute.

Dintre cele 2.224 de persoane care se aflau la bord, 1.514 și-au pierdut viața. Pasagerii de la clasa I au avut prioritate în ocuparea celor 20 de bărci de salvare aflate la bordul vasului.

Dintre cei 325 de pasageri care au cumpărat bilete pentru a ocupa un loc de lux la bordul Titanicului, 202 au supraviețuit, adică 62,2% dintre aceștia. Dintre cei 285 de pasageri de la clasa a II-a, 118 au supraviețuit (41,4%), iar dintre cei 706 pasageri de la clasa a III-a, 178 au fost salvați (25,2%).

Conform raportului întocmit de Ministerul britanic al Comerțului, la clasa I se aflau șase copii, dintre care cinci au fost salvați. La clasa a doua se aflau 24 de copii care au supraviețuit cu toții. La clasa a III-a, în schimb, dintre cei 79 de copii, doar 27 au fost salvați.

Singurul japonez care a supraviețuit scufundării Titanicului a fost concediat, deoarece a fost considerat laș în Japonia pentru că nu a murit alături de ceilalți pasageri.

Un restaurant din Houston, SUA, oferă clienților aceleași preparate servite de bogătașii de pe Titanic. Prețul: 10.000 de dolari.

Niciun inginer nu a supraviețuit. Au încercat să mențină în funcțiune rețeaua electrică pentru ca pasagerii să poată fi salvați.

Titanic II este construit în prezent și va fi lansat în 2016.

Dacă Titanicul ar fi fost lansat în prezent, un bilet la clasa I ar fi costat 100.000 de dolari.

Supraviețuitorii au fost taxați cu un dolar pe cuvânt pentru a transmite telegrame familiei de pe vaporul care i-a salvat.

Un preot a refuzat să fie salvat și a rămas la bord pentru a asculta spovedaniile celor care urmau să moară în cel mai scurt timp.

Regizorul James Cameron a fost cel care a desenat, de fapt, schița nud din filmul „Titanic”. Desenul a fost vândut la o licitație în 2011, pentru 16.000 de dolari.

A existat, cu adevărat, un bărbat care s-a deghizat în femeie pentru a ocupa un loc în barca de salvare.

Construirea Titanicului a costat 7 milioane de dolari, iar filmul, 200 de milioane.

Formația de muzicieni a rămas, cu adevărat, pe Titanic și a cântat până când vasul s-a scufundat.

Cei care se aflau pe puntea de supraveghere nu au văzut aisbergul din cauza unui miraj al apei înghețate.

MacCaulay Culkin, Johnny Depp și Christian Bale se aflau pe lista celor care l-ar fi putut interpreta pe Jack Dawson.

Proprietarul titanicului, J.P. Morgan, trebuia să se afle la bord, însă planurile sale s-au schimbat în ultima clipă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!