Știința Bacău a pierdut o nouă finală

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 martie 2014

526 constanta bacauŞtiinţa Bacău a fost aproape să câştige primul trofeu din istoria clubului la handbal masculin. Formația lui Eliodor Voica a pierdut finala Cupei României cu HCM Constanţa (scor 44-45), fiind egalată în ultima secundă a timpului regulamentar.

Băcăuanii au cedat apoi la executarea aruncărilor de la 7 metri, după ce s-au disputat şi 20 de minute de prelungiri.

Pentru Eliodor Voica nu a fost o experienţă nouă. În urmă cu 18 ani, fostul jucător al naţionalei a trăit un asemenea meci ca jucător, când evolua la Nordhorn în Germania.

Ştiinţa a condus HCM cu o diferenţă serioasă, 27-20, rezultat care ar fi trebuit conservat până la final. “A fost un amalgam de greşeli, de neatenţii. Băieţii şi-au pierdut din concentrare şi n-au mai avut direcţia porţii în ultimele minute ale timpului regulamentar, lucru care a creat un mare avantaj HCM-ului. Îmbucurător este faptul că echipa a reuşit totuşi să menţină ritmul, să rămână în picioare 80 de minute”, spune antrenorul băcăuanilor.

Ştiinţa Bacău a pierdut, astfel, a treia finală consecutivă de Cupa României.

Dincolo de faptul că Voica a ratat un nou trofeu cu Ştiinţa, are şi motive de încredere. În iunie România va juca un baraj de calificare la CM cu Suedia, iar Voica s-a putut convinge de potenţialul. 

“Pe lângă HCM Constanţa, duminică a mai fost un câştigător, handbalul românesc. Finala Cupei României a lăsat loc de mai mult optimism înaintea abordării meciurilor cu Suedia. Atât la Constanţa, cât şi la Ştiinţa Bacău sunt câţiva jucători importanţi ai naţionalei”, a concluzionat el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!