Stilul federației

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 26 mai 2014

Plecat din România lui Mutu și Zicu, antrenorul Cosmin Contra a ajuns să facă performanță. Să salvezi Getafe de la retrogradare, adică o echipă sub Ceahlăul sau Năvodari, este o performanță certă într-un campionat în care defilează CF Barcelona și Real Madrid. Eu am mai spus, sunt sigur că Mutu și Zicu nu au fost alegerile sale. Echipa s-a slăbit prin ceea ce a cedat, iar cei doi nu au fost și nici nu intenționau să fie întăririle așteptate, ci imaginea cu care Petrolul considera că va fi suficient să defileze în campionat. Nu a fost chiar așa. Steaua a abordat extrem de pragmatic competiția internă, cândva i-a refuzat și pe Mutu și pe Zicu, și aș spune că a știut ce face, și iată că și-a arogat al 25-lea titlu de campioană. La cum stau lucrurile, vine și al 26-lea. Nu există în Liga I formație la care să fie atâta ordine și liniște ca la aceea a lui Becali. Să nu uităm: Becali și Meme Stoica sunt în pușcărie. Poate de aici liniștea și ordinea. Și asta, se vede, a contat.

Plecat din România, țara deciziilor la minut, Contra a nimerit undeva unde planurile se fac pe termen lung. Pe termen lung și le-a făcut și el, chiar dacă acel termen a fost reprezentat de, să spunem, doar câteva meciuri. Însă acele câteva meciuri ne-au arătat o Getafe transformată într-o echipă scurtă, care se apără sus, țâfnoasă pe contre și punând osul la fiecare fază din teren. Așa cum era, înainte de a pleca el, și înainte de a veni Mutu și Zicu, Petrolul Ploiești.

Ar fi frumos ca naționala să aibă stilul lui Contra? Ar fi frumos să aibă stilul lui Olăroiu? Sau al lui Dan Petrescu? Sau al lui Laurențiu Reghecampf, ultimul pe listă, dar prima noastră alegere pentru reprezentativă? Da. Ar fi. Acum, noi ne-am dat seama de asta, urmează, sperăm, să-și dea și federația.

Desigur, noi știm că federația nu prea are stil.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!