Stimulente pentru personalul medical

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 iunie 2016

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat un proiect de lege potrivit căruia autoritățile locale vor putea acorda personalului medical și de specialitate stimulente financiare, în limita a două salarii minime brute pe țară.

Potrivit proiectului, banii pot fi acordați de Ministerul Sănătății, alte ministere sau instituții care au rețea sanitară proprie, în limita bugetului pe care îl au.

„Autoritățile publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condițiile legii, bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare cu paturi transferate, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale”, se arată în proiect, citat de News.ro.

Astfel, potrivit proiectului, Consiliile locale vor putea finanța, din venituri proprii, asigurarea truselor de urgență cu medicamente și materiale sanitare necesare acordării asistenței medicale la nivelul centrelor de permanență, dar și achiziția de aparatură sau mobilier medical.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!