Știri pe scurt

Articol publicat in sectiunea Social pe data 27 noiembrie 2015

Site pentru sesizarea de probleme autorităților

Cetățenii au la dispoziție un nou site și aplicații de mobil (iOS și Android) pentru a sesiza și raporta autorităților problemele de ordin civic cu care se confruntă în spațiul public, în cadrul proiectului Civic Alert, potrivit unui comunicat citat de agenția Mediafax.

Site-ul www.civicalert.ro și aplicațiile de mobil reprezintă cea mai simplă conexiune între cetățean și autoritățile administrative, inițiativa având drept scop să pună la dispoziția cetățeanului o formă modernă de sesizare și raportare a problemelor cu care se poate confrunta.

Concret, cetățenii au la dispoziție o aplicație de mobil prin care pot raporta instantaneu către autorități orice problemă din orașul lor în trei pași simpli: fotografie, geo-localizare automată pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se încadrează problema semnalată.

Raportarea și gestionarea relației cu autoritățile se face mai departe prin intermediul Call Centerului proiectului Civic Alert, de unde agenții vor verifica, redirecționa și trimite sesizări oficiale către autoritatea competentă și se vor asigura că orice alertă inițiată în acest fel (indiferent dacă este vorba de o plângere, sesizare, petiție sau inițiativă) va ajunge în cel mai scurt timp direct la administrația publică responsabilă cu reglementarea problemelor de această natură, urmărind totodată și stadiile parcurse pentru rezolvarea acesteia.

Gestionarea sesizărilor se va face prin intermediul celor mai moderne și puternice soluții software la acest moment, iar procesele sunt gestionate la cele mai actuale standarde profesionale, potrivit inițiatorilor.

Obiectivele proiectului Civic Alert sunt ca prin această aplicație să îmbunătățească spațiul civic și să crească gradul de implicare a cetățenilor în viața comunității lor.

Institutul „Matei Balș” a rămas fără vaccinuri

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a rămas fără vaccinurile antirabic și antitetanos, după ce producătorii acestor produse au refuzat prețurile stabilite de Ministerul Sănătății, încă de la începutul anului 2015, conform legislației.

„Avem bani, vaccin există în depozite, dar nu îl putem cumpăra, pentru că există discuții în privința prețului. Situația ține de aproximativ două luni, dar până acum au mai fost produse pe stoc”, au explicat oficiali ai spitalului, potrivit Mediafax.      

Ministerul Sănătății a precizat că producătorii au contestat prețurile stabilite legal prin Ordinul 75 al ministrului sănătății, cu completările și modificările ulterioare, aflat în vigoare de la 1 ianuarie 2015.

„Respectivele vaccinuri există în depozite, dar nu pot fi cumpărate pentru că producătorii nu acceptă prețurile stabilite legal de Ministerul Sănătății prin Ordinul 75 cu modificările și completările ulterioare, în care prețul oricărui medicament trebuie să fie prețul minim din 12 țări europene. Ministerul Sănătății nu face altceva decât să aplice legea și nu poate face rabat de la aplicarea acesteia. Această reglementare este valabilă din ianuarie 2015, a fost aplicată pentru toate produsele farmaceutice”, a explicat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!