Știri pe scurt

Articol publicat in sectiunea Social pe data 15 iulie 2016

Unul din trei elevi a picat la bacalaureat

Rata de promovare la bacalaureat este de 66,7% înainte de rezolvarea contestațiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,41%. La această sesiune a examenului de bacalaureat, 56 de candidați au obținut media 10, scrie News.ro. Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfășura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 16 august.

Cresc salariile, cresc și economiile

Creșterile salariale de 15% și a pensiei reale cu 8% au dus la creșterea depozitelor populației cu aproximativ 13% și creează un context economic prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiție, a declarat ministrul finanțelor Anca Dragu.
„Considerăm că este un context economic favorabil pentru a lansa un asemenea instrument de economisire. Pe primele patru luni ale anului avem creșteri salariale de peste 15%, creșteri în termeni reali, iar pensia reală s-a majorat cu 8%. De aceea vedem și o creștere a depozitelor populației, cu circa 13%. Considerăm că există contextul economic, după cum spuneam, prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiție”, a spus Anca Dragu, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării titlului de stat „Fidelis Centenar”, potrivit Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!