Știri pe scurt

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 1 decembrie 2014
  • Împinsă în fața trenului
  • Şapte români, reţinuţi la Roma
  • Ucisă la Verona

Împinsă în fața trenului

Un tânăr polonez a fost arestat în Italia după ce a împins-o pe o româncă în faţa unui tren, femeia fiind salvată în ultima clipă de un italian, relatează site-ul de ştiri ilnord.it, preluat de Mediafax. Incidentul a avut loc recent în gara Desio din Lissone, în apropiere de Monza (regiunea italiană Lombardia).

Un polonez în vârstă de 23 de ani a împins-o pe o româncă în vârstă de 41 de ani de pe peronul gării, în momentul apropierii trenului. Cei doi nu se cunoşteau, iar autorităţile italiene încearcă să afle cauza pentru care polonezul a recurs la acest gest. Românca a fost salvată în ultima clipă de un sicilian în vârstă de 24 de ani care a coborât pe şine şi a tras-o înainte de a fi lovită de tren. Tânărul polonez a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

 

Şapte români, reţinuţi la Roma

Şapte cetăţeni români au fost reţinuţi în Italia după ce s-au bătut într-o zonă centrală din Roma, relatează site-ul agenţiei Adnkronos, potrivit Mediafax. Cei şapte români au fost implicaţi într-o altercaţie produsă în Piaţa Partigiani din Roma. Carabinierii au intervenit după o solicitare privind o altercaţie între mai mulţi indivizi de origine română. În acest context, au fost reţinuţi şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 56 de ani, care nu au reşedinţe în Italia şi sunt cunoscuţi de forţele de ordine.

 

Ucisă la Verona

O româncă de 46 de ani a fost agresată şi ucisă într-o benzinărie de la periferia oraşului Verona, pe o stradă frecventată de prostituate. Crima a avut loc la 22 noiembrie. Corpul a fost găsit în spatele unei cabine electrice din incinta unei benzinării, pe Strada Bresciana, la porţile Veronei, sâmbătă seara la 23.30, scrie Gazetaromaneasca.com. Se numea Veneţia Neacşu, avea 46 de ani, originară din Galaţi, şi era în Italia de cel puţin zece ani. Fusese controlată de carabinieri, vara trecută, tocmai în acea zonă, fiind semnalată ca prostituată.

Cel care a ucis-o a acţionat cu o mare cruzime, părând mai degrabă o răzbunare, o reglare de conturi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!