Stoica poate fi eliberat

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 ianuarie 2016

611 mm stoicaJudecătoria Sectorului 4 a decis că Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi eliberat condiţionat după ce a executat aproape 2 ani din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărârea nefiind definitivă.

Instanţa a decis că Mihai Stoica îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul manager al FC Steaua îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi.

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 poate fi contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti, care va decide definitiv dacă Mihai Stoica poate pleca din penitenciar.

Cererea a ajuns la instanţă în 9 decembrie 2015, după ce Comisia de la Penitenciarul Jilava a constatat că fostul manager general al FC Steaua întruneşte condiţiile necesare pentru a fi eliberat condiţionat.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Între timp, Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost eliberaţi condiţionat după ce fuseseră condamnați în același dosar.

Avocatul Doru Giugula, cel care a reprezentat Tractorul Braşov în Dosarul Transferurilor, în care Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, a explicat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească Steaua pentru a nu avea probleme în momentul în care-l va reangaja pe Mihai Stoica. Practic, pentru ca echipa să nu aibă probleme, fostul manager din Ghencea va trebui să fie pus într-o funcţie fără putere de decizie şi fără drept de semnătură.

„E de apreciat că domnul Becali încearcă să facă bine celor care l-au ajutat. Numai că, din dorinţa de a face bine, să nu facă mai mult rău. Îi dau un sfat gratuit: să-i facă o fişă a postului domnului Stoica în aşa fel încât să rezulte că, în calitate de director sportiv, nu va face altceva decât să stabilească câte flotări să facă jucătorii, câte ture de stadion şi câte genuflexiuni. Reprezentarea nu va putea fi făcută de Stoica sub nici o formă, nu numai în faţa publicului, ci şi în raport cu alte entităţi sau alte cluburi. Dacă semnează vreun document cu însemnele clubului, deja înseamnă reprezentare. Nu poate să stea pe bancă, trebuie să stea în tribună, ca orice alt suporter”, a spus avocatul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!