Stop Discriminarii! Romanii si bulgarii ies in strada!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 5 decembrie 2013

romani

Pe 9 decembrie, incepand cu ora 13.00, la resedinta premierului David Cameron din 10 Downing Street se va striga: Stop Discriminarii!” Initiativa apartine unui grup format din romani si bulgari care s-a format in urma repetatelor abuzuri semnate de autoritatile britanice la adresa celor doua nationalitati.

Data protestului, 9 decembrie a fost aleasa special, deoarece in perioada  9-12 decembrie, David Cameron se va afla la Strasbourg, unde va cere limitarea dreptului la libera circulatie in interiorul Uniunii Europene pentru cetatenii din tarile mai sarace ale Uniunii. Organizatorii spun ca in strada vor iesi mii de romani si bulgari care vor sa nu le mai fie negate drepturile pe care le au ca cetateni UE.

Unul dintre organizatorii acestui protest a declarat pentru Diaspora Romaneasca:

Este esential ca romanii sa inteleaga ca nu este un protest al studentilor, ci este adresat tuturor romanilor si bulgarilor. Nu este normal ca pentru orice decizie nepopulara pe care o ia clasa politica din Anglia, sa gaseasca drept tap ispasitor: Romania si Bulgaria. Noi nu vrem beneficii! Mai mult, statistica arata ca suntem de departe una dintre tarile europene care contribuie cu mult mai mult la fondurile publice decat la cererea de beneficii. Noi, in proportie de 85% muncim, nu stam pe beneficii. Nu este normal sa opresti finantarile doar pentru romani si bulgari la universitatile publice. Nu este normal sa fim numiti criminali si prostituate in fiecare zi in mass media. Copiii au ajuns sa fie batjocoriti in scoli atunci cand spun ca sunt romani. Multi conationali se dau drept moldoveni sau alte nationalitati la munca pentru ca sunt discriminati. Nu este normal sa ne fie rusine ca suntem romani. Pentru asta trebuie sa ne unim si sa protestam. Nu cerem drepturi in plus, vrem doar sa avem aceleasi posibilitati ca si ceilalti europeni si sa nu mai fim demonizati pentru orice individ care nu ne face cinste.”

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

4 pareri la “Stop Discriminarii! Romanii si bulgarii ies in strada!”

 1. iulian Spune:

  cineva trebuie sa le spuna odata domnilor aceia ca nu suntem asa cum ne vad ei. ca sunt si oameni mai de putina calitate, asta da. dar majoritatea noastra muncim. nu suntem chiar ultimii oameni de pe pamant.

 2. Liviu Spune:

  Sper din tot sufletul ca protestele să nu capete și o dimensiune agresivă. Spiritele sunt destul de încinse și ar fi ultimul lucru de care avem nevoie. Altfel, Cameron și Anglia trebuie să învețe că nu se pot juca la infinit cu românii.

 3. vasile Spune:

  mama lor de englezoci…

 4. iancovm Spune:

  Daca din momentul asta voi fi intrebat din ce tara sunt si cu toate ca intrebarea asta e o intrebare formala… am sa raspund ca sunt Nigerian, si ca sunt mandru. e la fel cum ai spune …. It’s because I’m black.

Spune-ti si tu parerea!