Stranier, subiect de anchetă?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 februarie 2016

616 maneaPresa a dezvăluit zilele acestea că fundaşul Cristian Manea a fost vândut de Viitorul Constanţa unui offshore din Cipru, Apollon Football (Public) Limited, şi nu la Chelsea, aşa cum au lăsat să se înţeleagă oficialii grupării patronată de Gică Hagi.

Intrat în direct la televiziune pentru a comenta subiectul, agentul de jucători Marcel Popescu a precizat că e posibil ca Viitorul să facă acum obiectul unei anchete a FIFA, deşi clubul lui Gheorghe Hagi s-ar afla în culpă doar din punct de vedere moral. Conform noilor reglementări ale forului internaţional, jucătorii de fotbal nu mai pot aparţine unor terţi, cum ar fi fondurile de investiţii.

„O să intre pe fir FIFA, sunt regulamente internaţionale. Jucătorii nu mai pot aparţine unor companii. Era o practică în trecut să fie folosite fonduri de investiţii. N-aş vrea să fac aprecieri fără să ştiu exact cum arată actele. E posibil să fie o infracţiune (n.r. sportivă).  Nu ai cum să nu ştii cui ai vândut jucătorul.

Dacă vine un fond de investiţii şi cumpără drepturile federative ale unui jucător de la un club, ulterior acest fond deţine destinaţia sportivă a lui. Poate să vină un terţ, un fond de investiţii, nu contează că e în Cipru sau în Anglia, îi dă lui Gică (n.r. Hagi) două milioane de euro şi apoi decide unde pleacă jucătorul. E o practică interzisă de FIFA, dar existentă în continuare.

Sunt cluburi în lume ale căror drepturi economice aparţin în proporţie de 70% altor entităţi. Din acest motiv a intervenit FIFA, dar nu mi se pare normal ca FIFA să oblige un club să-şi ducă singur sacul în spinare, partea financiară… De ce? E transparenţă. Aici sunt situaţii care poate nu sunt morale, dar sunt legale”, a declarat Marcel Popescu despre problema în cauză. 

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!