Stranierii, om la om

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 iulie 2014

PE SCURT:

  • Tătărușanu a luat gol
  • Pușcaș, în lotul mare
  • Nistor, dorit de Pandurii
  • Gata cu Bulgaria
  • Yoda, la Contra
  • Marica alege

Tătărușanu a luat gol

Ciprian Tătăruşanu a semnat un contract valabil pe 5 ani cu Fiorentina în această vară, iar sâmbătă a evoluat în prima partidă amicală din stagiul de pregătire. Portarul român l-a înlocuit pe Neto la pauza amicalului cu Trentino, echipă pe care a învins-o cu scorul de 8-2 (5-1). Tătăruşanu a primit un gol din lovitură liberă în finalul partidei.

Pușcaș, în lotul mare!

Walter Mazzarri a convocat 28 de jucători pentru primul stagiu de pregătire al verii, pe care Inter îl efectuează la Pinzolo. Antrenorul a apelat şi la George Puşcaş, atacantul român care a evoluat la echipa Primavera a clubului italian. Acesta are şansa să se antreneze alături de noile achiziţii ale Interului, Nemanja Vidic şi Dodo și ar putea prinde lotul primei echipei, dacă va da satisfacție.

Nistor, dorit de Pandurii

Echipa lui Petre Grigoraş e aproape să-şi încheie stagiul de pregătire din Austria, unde în ultimele două jocuri amicale a reuşit să învingă cu 3-1 pe FK Velez Mostar (Bosnia) şi  cu 3-0 pe Pecsi MFC (Ungaria). Clubul Pandurii a înaintat o ofertă de împrumut clubului Evian pentru a-l lua gratis pe Nistor, aşa cum s-a întâmplat şi în returul ediţiei trecute de campionat, suportând o parte din salariu.

Gata cu Bulgaria

Plecat de la Petrolul Ploieşti împreună cu lotul Hamza şi Dore, Alexandru Benga a rezistat în Bulgaria doar jumătate de an. Paradisul financiar de la Plovdiv nu a durat decât jumătate de sezon, astfel că bulgarii au decis să îi treacă pe lista de transferuri pe jucătorii cu salarii mari. Între aceştia sunt şi Hamza, Dore şi Alexandru Benga, ajunşi în Bulgaria de la Petrolul, dar şi Curtean şi Luchin, care le-ar putea urma celor trei.

Yoda, la Contra

Karim Yoda nu se mai întoarce la Astra Giurgiu. Francezul de origine ivoriană a semnat cu Getafe, formaţia antrenată de Cosmin Contra. Acesta este al treilea jucător achiziţionat de echipa lui Contra, după portarul Jona şi mijlocaşul columbian Fredy Hinestroza. Yoda, 25 de ani, a venit la Getafe liber de contract şi, după ce a efectuat vizita medicală, a semnat cu spaniolii pentru următoarele două sezoane.

Marica alege

După un sezon reuşit în Spania, unde a fost decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării dată de Getafe, Ciprian Marica a ajuns la finalul înţelegerii cu echipa de lângă Madrid. Atacantul naţionalei este acum în căutarea unei noi destinaţii şi spune că nu duce lipsă de oferte. El l-a refuzat deja pe Dan Petrescu, iar una dintre destinații ar putea fi SUA, o alegere care începe să fie la modă printre jucători.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!