Stranierii trec de la Adidas la Joma

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 mai 2015

jomaFederaţia Română de Fotbal a încheiat un contract prin care Joma devine sponsor tehnic al tuturor naţionalelor, selecţionata de seniori urmând să dispute partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, cu noul echipament, de culoare galbenă.

Partida cu Irlanda de Nord va fi prima pe care naţionala României o va disputa în echipament Joma, după o perioadă de 45 de ani în care Adidas a fost furnizorul oficial. Pentru această partidă, Joma va distribui federaţiei un echipament aniversar de culoare galbenă, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de către compania spaniolă, urmând ca ulterior FRF să aleagă un design special pentru tricoul oficial de joc.

Conform înţelegerii dintre FRF şi reprezentantul în România al producătorului de echipament, federaţia va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele şi o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare.

Valoarea bonusurilor de performanţă pentru cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.

La 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al federaţiei cu sponsorul Adidas, după o colaborare de 45 de ani, naţionala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

În ultimul an de contract cu Adidas, Federaţia Română de Fotbal a încasat 320.000 de euro cu titlu de sponsorizare şi 8% din vânzările în magazine, germanii furnizând şi echipament în valoare de 500.000 de euro. În contractul cu Adidas existau, de asemenea, bonusuri de performanţă, pe care federaţia nu le-a încasat, nereuşind calificarea la ultimele turnee finale.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş, ASA Târgu Mureş şi CSU Craiova, fiind, de asemenea, sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF şi al naţionalei de minifotbal. Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a condus Federaţia Română de Minifotbal şi Federaţia Europeană de Minifotbal în perioada de dinainte de alegerile câştigate la 5 martie 2014.

Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naţionale: Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan şi Bangladesh, în Europa doar selecţionata Bulgariei având un contract cu Joma.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!