Studentă din Iași, moartă într-un accident în Spania

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 29 martie 2016

accident-autocar-spania

O studentă de 23 de ani din Iași se numără printre cele 13 studente care și-au pierdut viața într-un tragic accident de autocar produs duminică în Spania.

Tânăra era în anul I la studii de master la Facultatea de Geografie și Geologie și, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, potrivit unui comunicat emis de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, citat de Digi24.

Din respect pentru familia tinerei, reprezentanții universității au refuzat să facă public numele.

Potrivit autorităților spaniole, tânăra din Iași a fost grav rănită în accident și a murit la spital. Familia ei s-a deplasat în Spania. 43 de persoane au fost rănite, iar șoferul a fost inculpat pentru ucidere din culpă. Autoritățile spaniole au anunțat că toate cele 13 tinere care și-au pierdut viața în accidentul din Tarragona sunt studente străine: șapte din Italia, două din Germania, una din România, una din Franța, una din Austria și una din Uzbekistan.

Autoritățile spaniole au confirmat că una din cele 30 de persoane aflate în continuare în spitale este în stare critică. Răniții din accident au fost duși în cinci spitale din Tarragona și într-o clinică din Barcelona.

Accidentul s-a produs duminică dimineață, pe o porțiune de drum despre care localnicii spun că este periculoasă. Carosabilul era ud, plouase abundent peste noapte. Autocarul în care erau 61 de studente din programul Erasmus, cu vârste între 20 și 32 de ani, se întorcea de la Valencia.

—————————————

„Autocarul a atins parapetul și a virat brusc spre stânga, atât de brusc încât a intrat pe cealaltă parte a drumului.”

Ministrul de interne din Catalonia

—————————————

Șoferul, care a supraviețuit, a refuzat să dea declarații poliției și este internat acum la terapie intensivă. Analizele au arătat că nu consumase alcool sau droguri. A fost inculpat pentru ucidere din culpă.

Este cel mai grav accident rutier din Spania din ultimii ani și singurul cu un număr atât de mare de străini printre victime.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!