Studentul român al anului învață în Franța

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 25 ianuarie 2016

George Potrivitu_studentul roman al anului in Europa

George Potrivitu, sublocotenent ing. av., a fost desemnat „Studentul român al anului în Europa”, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, manifestare care recompensează excelența academică.

George este masterand la Universitatea „Paul Sabatier” din Toulouse, Franța, specializarea „Tehnici spațiale și instrumentație satelitară”. „Mă regăsesc astăzi foarte aproape de a-mi împlini visul, acela de a lucra în domeniul propulsiei electrice spațiale”, a declarat el, conform unei postări publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, citate de Ziare.com.

Tânărul sublocotenent este originar din Humulești și a absolvit ca șef de promoție Academia Tehnică Militară din București, în iulie 2014, devenind inginer în domeniul aerospațial cu specializarea Aeronave și motoare de aviație.

În 2013 a participat la un stagiu de cercetare la compania italiană ALTA S.p.A. din Pisa, în domeniul propulsoarelor cu efect Hall, proiectul urmând să devină lucrarea sa de licență.

De asemenea, în 2014 a fost acceptat la Space Master, un program internațional de dublu masterat în științe și tehnologii spațiale, desfășurându-și activitatea în Campusul Spațial din Kiruna al Universității de Tehnologie din Lulea, Suedia.

Începând din luna martie, George va face cercetări pentru lucrarea sa de disertație la laboratorul Funaki de Propulsie Electrică Spațială al Institutului de Științe Spațiale și Astronautice al Agenției Spațiale japoneze JAXA.

—————————————

„Șanse sunt pretutindeni, unele mai bune decât altele, nu trebuie decât să mă ridic și să le prind, așa cum încercam să prind și «stelele căzătoare», pe când aveam doar șase ani și priveam cerul înstelat împreună cu tata.”

George

—————————————

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!